Search
Close this search box.

Na Ravnah bodo tekli za dober namen

10 krogov za 10 nasmehov, humanitarni projekt društva Vztrajaj – Never give up, ki vsako leto po celi Sloveniji združi čedalje več isto mislečih in tistih, ki radi pomagajo, bo tudi tokrat obiskal Ravne na Koroškem. Dogajanje se bo odvijalo v soboto, 27. maja 2017, začelo pa se bo ob 16. uri.

Ime projekta, 10 krogov, je prispodoba za 10 krajev, ki jih obiščejo vsako leto v desetih zaporednih dneh, 10 nasmehov pa pomeni skupno 10 posameznikov ali družin, ki živijo v težkih socialnih razmerah in so jim namenjena zbrana sredstva. Za sodelovanje v humanitarni akciji ni nujno potrebno preteči določene razdalje. Šteje že to, da se pridružite kadarkoli v času dogodka in naredite vsaj en krog na poljuben način. Vaša pomoč pa se šteje kot prispevek v vrednosti 10€ za odrasle ali 5€ za otroke. V zameno za to vas čaka darilna vrečka in osebno zadovoljstvo, da boste pomagali tistim, ki so pomoči potrebni. Ena izmed 10 družin je iz Črne na Koroškem. Živijo v zelo težkih socialnih razmerah, imajo 4 otroke od stare med 1 -in 5 let. Mamica je brezposelna, k sebi pa so vzeli še 15 letno nečakinjo, kjer je ostala brez družine.

V vsakem kraju član društva preteče 42 km. Nekateri izmed tekačev vidijo izziv v tem, da se mu pridružijo v tem podvigu, nekateri pa mu nudijo samo podporo. Letos so lokacije iste kot lansko leto, že drugi kraj po vrsti pa so Ravne na Koroškem. Na Koroškem so se za sodelovanje v projektu odločila številna športna društva in organizacije, z donacijami pa so se projektu pridružili tudi sponzorji Famtech, Jakov d.o.o., Orodjarstvo Polovšak, Avtocenter Ravne, stranka SMC in Občina Črna na Koroškem, ki so zakupili 6 tekačev. Pod njihovim pokroviteljstvom bodo skupno 630 krogov po ravenskem stadionu pretekli Marko Kobold, Matej Pečnik, Dejan Tajnik, Nejc Juvan, Jan Tretjak in Eva Zorman.

Obiskovalce, ki se bodo pridružili tekačem ali pa jih spodbujali z navijanjem, čaka tudi pester spremljevalni program. Kdor bo želel, se bo lahko preizkusil v igranju badmintona, najmlajši si bodo lahko privoščili poslikave obrazov in nenavadne pričeske ter se zabavali z Vilino, za še boljše vzdušje pa bodo z glasbo poskrbeli Poseidon in Meltdown.

Dogodki