Search
Close this search box.

Na Ravnah bo pred dnevom Evrope potekal orientacijski tek “EUrentacija”

V sredo, 8. maja bo po poteh Raven na Koroškem potekal orientacijski tek "Eurentacija".

Pred dnevom Evrope, ki ga obeležujemo 9. maja, bo v sredo, 8. maja od 9:30 do 13:00 na Ravnah na Koroškem potekal orientacijski tek, ki bo v znamenju dneva Evrope. Start bo v grajskem parku pred Gimnazijo Ravne, do nadaljnjih lokacij pa se boste morali dokopati z znanjem in iznajdljivostjo. Skupine tekmovalcev bodo svoje sposobnosti preizkušale na petih različnih lokacijah po mestu in se med seboj pomerile v zanimivih preizkusih. Do koordinat naslednje točke se boste dokopali le, če boste pravilno rešili zadano nalogo. Na orientacijskem teku po Ravnah boste izvedeli vsebine o Evropi, prejeli pa boste tudi simbolične nagrade.

Izvedeli boste, katere priložnosti se ponujajo mladim v Evropski uniji in več o kampanji #EUandME. kdo so junaki, ki doma in povsod po EU vsak dan skrbijo za našo boljšo varnost, kako lahko s pomočjo sredstev EU uresničimo pomembne projekte za naš razvoj, pričakovanja mladih od EU, kaj so evropske volitve in zakaj tokratgremvolit.eu.

Obiskovalce bosta nagovorila predstavnik Občine Ravne na Koroškem in predstavnica projekta EU SI ti Aleksandra Pavlič, za kulturni program pa bodo poskrbeli dijaki ravenske gimnazije.

Organizatorji dogodka so Gimnazija Ravne – ambasadorka Evropskega parlamenta, ekipa EU SI TI iz Europe Direct Koroška ter lokalni taborniški rod Koroških jeklarjev Ravne. K sodelovanju vabijo lokalne šole, vrtce in številne druge ustanove.

V primeru slabega vremena bo prireditev prestavljena na prvi možen datum izvedbe, predvidoma na petek, 10. maja ali sredo, 15. maja.

Dogodki

V sredo, 8. maja bo po poteh Raven na Koroškem potekal orientacijski tek "Eurentacija".