Search
Close this search box.

Na Ranču Foltan se že veselijo nove sezone

Na Ranču Foltan se vsake pomladi neizmerno razveselijo. Sonce ogreje njihove konje, da odvržejo dolgo zimsko dlako, ptičje petje in cvetoče grmovje pa jim da zagon za priprave na novo delovno sezono.

Na Ranču Foltan se je letošnja pomlad pričela s sanacijo posledic lanskih poplav, ko je voda odnesla del pašnika in ograje. Počistiti so morali tudi nekaj naplavin. Kljub obilici dela, konji niso počivali. Že v začetku leta so uspešno zaključili šolo jahanja za naziv Jahač 1 s petimi jahači, izpeljali so nekaj terenskih jež in rojstnodnevnih zabav.

Novost v letošnjem letu je sodelovanje s Konjeniško-terapevtskim zavodom Arion, ki je do sedaj deloval v Gaberkah, svoje poslanstvo z delom z otroki s posebnimi potrebami pa nadaljuje na Ranču Foltan. Z izkušnjami in strokovnim znanjem v pedagogiki ter terapevtski praksi nudi terapevtske programe za posameznike vseh starosti. Terapije s pomočjo konja so zasnovane z namenom spodbujanja osebne rasti ter premagovanja vsakodnevnih izzivov preko interakcije s konji.

Novosti so tudi v njihovi čredi. Skupini kosmatincev se je pridružila nežna Piksy. Piksy je kobila manjšega okvirja, ki pa ima zato toliko večje srce in najraje dela z otroki. Na porodniški dopust pa je odšla Šela, ki je v lanski sezoni na svojem hrbtu nosila tako tečajnike šole jahanja, kot tudi zahtevnejše terenske jahače.

Oblikovali pa so že tudi poletni program, ki bo letos precej pester. Poleg dveh otroških taborov bodo organizirali še terenske tabore za izkušene jahače, sodelovali bodo na različnih dogodkih (Indicamp v Velenju, Furmani po cest peljajo v Podgorju, Vaški praznik v Završah, Pozdrav jeseni na kmetiji Foltan…), konec poletja pa bodo vpisovali nove jahače v jahalno šolo. Program si lahko ogledate na Facebook strani Ranča Foltan in njihovem Instagram profilu.

Na Ranču Foltan se vsake pomladi neizmerno razveselijo. Sonce ogreje njihove konje, da odvržejo dolgo zimsko dlako, ptičje petje in cvetoče grmovje pa jim da zagon za priprave na novo delovno sezono.