Search
Close this search box.

Na pustno nedeljo na Koroškem veselo in norčavo

Včerajšnji karneval v Mežici.

Na Koroškem bo veselo tudi na pustno nedeljo. V Slovenj Gradcu bo potekal pustni karneval, na Prevaljah pustna povorka. Vse ljubitelje narodno zabavne glasbe pa čaka prijeten večer ob zvokih uspešnih glasbenikov, ki bodo nastopili na že trinajsti Paradi domačih Koroškega radia,športni dvorani OŠ Franja Goloba Prevalje.

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec tudi letos organizira tradicionalni, 47. Pustni karneval, ki bo potekal danes, 3. marca, ob 14. uri na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Letošnja pomoč – dotacija za oblikovanje “pustnega voza – maske” bo znašala 100 evrov.

V času Pustnega karnevala bo poskrbljeno za pestro animacijo otrok, saj se bo na Trgu svobode odvijal Megashow z vilo Ekseno in superjunaki (Batman, Spiderman, Superman, Pocahontas, Sneguljčica, Elza). Od 16.00 ure dalje pa vas vabijo na pustno rajanje v Hotel Slovenj Gradec, kjer vas bo zabaval DJ.

Pustno rajanje obljubljajo tudi na Prevaljah, kjer se lahko danes udeležile otroške pustne povorke, z začetkom pri gasilskem domu Prevalje ob 14.00. Maškare čakajo krofi, čokolade in lepe nagrade, so v vabilu zapisali Občina Prevalje, OŠ Franja Goloba Prevalje in Vrtec Krojaček Hlaček Prevalje.

Po pustnem rajanju in sladkanju s krofi pa vabljeni še na Parado domačih Koroškega radia s pričetkom ob 18.00 v športni dvorani OŠ Franja Goloba Prevalje.

“Tudi letos smo na Prevalje povabili odlične glasbenike in priljubljene narodno-zabavne ansamble”, pravi Jani Repnik, voditelj oddaje Sredine parade domačih na Koroškem radiu. Poleg ansambla Spevansambla Juhejansambla ZemeDenisa NovataVražjih muzikantovS.O.S. KvintetaTria Klemna Rošerja boste lahko videli in slišali tudi mlajše harmonikaše, ki igrajo v Harmonikarskem orkestru Glasbene šole Rošer. Da narodno-zabavna glasba ne bo zamrla, kažejo tudi odlični rezultati, ki jih učenci Glasbene šole Rošer dosegajo na mednarodnih tekmovanjih po Sloveniji. Mlada Ravenčanka Tina Kalajžič, članica Harmonikarskega orkestra Glasbene šole Rošer je namreč nedolgo nazaj na Mednarodnem tekmovanju harmonikarjev za veliko nagrado Avsenik dosegla 99,87 točk in tako postala absolutna zmagovalka letošnjega prestižnega tekmovanja. Pod Rošerjevim mentorstvom so se izkazali tudi Danaja GrebencKaja Završnik in Jaka Vesničar, vsi so osvojili zlata priznanja.

Dogodki