Search
Close this search box.

Na Prevaljah spet postavili zabojnike za zbiranje rabljenega tekstila

Občina Prevalje obvešča vse občane, da je Zadruga Dobrote v tem mesecu spet namestila zabojnike za tekstil in čevlje.

Zabojnike za tekstil najdete pri Eurospinu, na parkirišču pri Lesni ter na parkirišču pred blokom Trg 9. V zabojnike lahko odložite oblačila v zavezanih vrečah. 

Zadruga Dobrote z. b. o. je neprofitna zadruga, ki zaposluje težje zaposljive osebe v obratu za predelavo rabljenega tekstila. Delovati je začela v okviru projekta TD tekstil leta 2010, z namenom razvijanja projektov razvoja podeželja in socialnega podjetništva v koroški regiji. Danes delo nadaljuje in nadgrajuje v projektu Tekstilnica v partnerstvu z Ekologi brez meja. Vizija zadruge je v zagonu dejavnosti, ki bodo v okolju odprle nove priložnosti na področjih, ki jih ne pokrivata ne javni in ne tržni sektor.

Zadruga je vzpostavila obrat pralnice, sortirnice, rezalnice in skladišča rabljenih oblačil na Koroškem, v katerem usposabljajo in zaposlujejo težje zaposljive osebe. Sortirajo rabljeni tekstil, ki se zbira s pomočjo partnerjev po vsej Sloveniji. Skupaj z zaposlenimi iščejo možnosti reciklaže in ponovne uporabe rabljenih oblačil ter razvijajo nove izdelke iz recikliranega tekstila za trg: copati, vrečke za molje, torbice, krpe za čiščenje strojev itd.

Tudi sami občasno organizirajo zbiralne akcije rabljenih oblačil in sodelujejo pri izmenjavi oblačil (npr. v sodelovanju s Komunalnim podjetjem Slovenj Gradec so postavili 10 zabojnikov za recikliranje tekstila).

Vir: Spletna stran občine Prevalje, stran dovoljzavse.si

Dogodki

Občina Prevalje obvešča vse občane, da je Zadruga Dobrote v tem mesecu spet namestila zabojnike za tekstil in čevlje.