Search
Close this search box.

Na Prevaljah so sinoči izpeljali uspešen dobrodelni koncert za družine v stiski

Skupaj so zbrali 2.200 evrov. Ta znesek pa bo še podvojila Občina Prevalje.

Sinoči je v Družbenem domu na Prevaljah potekal dobrodelni koncert. Odvil se je pod organizacijskim okriljem Karitasa Prevalje z Aniko Popič in Občino Prevalje.

Dobrodelno noto so s svojim nastopom prispevali številni nastopajoči – med drugim tudi: Folklorna skupina OŠ Franja Goloba Prevalje, MopZ Vres, ansambel Preobrat, Ana Dušica, tercet Vera Trafella, Marijana Mlinar in Anja Irmančnik, Neža Štiftar iz Glasbene šole Ravne na Koroškem, KoPZ Mohorjan, Ditka, Nastja Gabor in drugi. Program je povezovala Natalija Križaj.

Dvorana je tudi tokrat pokala po šivih, srčnost dobrih ljudi pa je neizmerna. Ob številnih lepih besedah, ki so pogrele dušo, se je orosilo marsikatero oko. Verjamemo pa, da bodo zbrana sredstva zagotovo narisala nasmeh družinam v stiski.

V organizacijski ekipi pa je bila poleg Karitasa Prevalje in  Občine Prevalje tudi Anika PopičAnika je Korošcem znana po svoji dobrodelnosti in humanitarnosti do človeka. Prevaljčanka je bila z sinočnjim opravljenem delom več kot zadovoljna. Za naš portal je povedala: »Bilo je res srčno. Iskrena hvala vsem nastopajočim, medijem za podporo, dobrim ljudem,… Vse besede so odveč. To moraš občutiti. Hvaležna sem in srečna.«

Zelo lepo gesto pa je dodal župan Občina Prevalje dr. Matic Tasič. Ta je obljubil, da bo Občina Prevalje znesek zbranih sredstev na koncertu podvojila. Prisoten pa je bil tudi novi podžupan Občine Prevalje Staš Lodrant.

Veličina ljudi, ki želijo pomagati pa je neizmerna in neprecenljiva vrednota, ki v teh časih samo še pridobiva na pomenu. Tega se zaveda tudi Karitas Prevalje, ki ima sloves 25 let upanja in zaupanja ter letos praznuje jubilejnih 25 let delovanja.

Vir: Anika Popič

Dogodki

Skupaj so zbrali 2.200 evrov. Ta znesek pa bo še podvojila Občina Prevalje.