Na Prevaljah skozi naselje divjal 116 kilometrov na uro

Na območju Prevalj so policisti ustavili 24-letnega voznika, ki je pri omejitvi hitrosti 50 km/h vozil 116 km/h, na območju Dramelj pa je 26-letni voznik vozil močno pijan. Iz PU Celje ob tem pozivajo, da je prekomerna hitrost v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč.
policija

Na območju Prevalj so policisti včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, slovenskega državljana, s stalnim bivališčem v Republiki Avstriji, ki je pri omejitvi hitrosti 50 km/h, vozil 116 km/h. Kot so sporočili iz PU Celje so 24-letnega voznika z obdolžilnim predlogom privedli v takojšnji postopek k preiskovalni sodnici. Poleg stroškov postopka ga je doletelo 1.200 € globe in 18 kazenskih točk.

Na območju Dramelj so včeraj ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je
preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,93 miligramov alkohola v krvi oziroma dobrih 1,8 promilov alkohola v krvi. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog. Grozi mu 1.200 € globe in 18 kazenskih točk.

Ob tem pozivajo, da na območju Policijske uprave Celje skorajda ni dneva, da ne bi obravnavali pijanih voznikov. “Posebej zaskrbljujoče je, da gre v večini primerov za izjemno visoke stopnje alkoholiziranosti. V zadnjem tednu smo obravnavali deset voznikov, ki so bili močno alkoholizirani, polovica je imela več kot 1,5 promilov alkohola v krvi, eden je imel celo dve promili alkohola v krvi,” so sporočili.

Prekomerna hitrost v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, pozivajo. Vse udeležence cestnega prometa zato opozarjajo naj spoštujejo cestno prometne predpise, naj bodo pri udeležbi v cestnem prometu strpni, odgovorni in spoštljivi do drugih udeležencev.

V zadnjem obdobju beležijo tudi veliko število zaseženih vozil. Samo v
zadnjem tednu so voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, zasegli
16 vozil.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.