Search
Close this search box.

Na Prevaljah kmalu otvoritev največjega in najmodernejšega plezalnega centra za vse generacije

Še nekaj zaključnih del pa bo Plezalni center Prevalje, v soboto, 9. decembra 2023, odprl vrata vsem bolj ali manj nadobudnim otrokom in vsem ostalim, željnim večjih in raznolikih telesnih dejavnosti.

Na Koroškem imajo postavljene plezalne stene v nekaterih telovadnicah, a si ljubitelji plezanja, ki jih v regiji ne manjka, želijo še boljših pogojev za vadbo. To jim bo sedaj omogočil največji in najmodernejši plezalni center.

Na Prevaljah bo po več letih snovanja zgrajen Koroški plezalni center, katere vrednost naložbe je okoli pet milijone evrov neto. Umeščen je v Športni park Jezero, na območju med šolo in domom starejših.

Gre za izgradnjo največjega plezalnega centra, ki bo ponujal dejavnosti za vse generacija. Za tiste najmlajše, malce starejše in najstarejše. Dr. Matic Tasič je povedal: »Za takšen plezalni center smo se odločili predvsem zato, ker se zavedamo, kako pomembno je gibanje. Da se gibalna sposobnost otrok slabša in s takšno vadbo lahko povečamo gibalno sposobnost, ki bo osnova za vse športne panoge. Vadbo bomo ponujali za čisto vse generacije. Vadba bo za otroke in starostnike s Prevalj brezplačna, medtem ko jo bomo za druge poskušali ponuditi čim ceneje.«

Na 1400 kvadratnih metrih urejen sodobni plezalni center ima notranje površine za balvansko, težavnostno in hitrostno plezanje uredili pa bodo tudi zunanje, delno pokrite plezalne površine, ki bodo osnova za vadbo pred feratami Center bo pokrival vse tri olimpijske discipline,” je dejal Tasič. Za projekt so se odločili zaradi izraženega širšega interesa v lokalnem okolju. To bo največji in najmodernejši center ne samo na Koroškem, temveč tudi v Sloveniji. “V oči ti pade njegova barvitost, urejenost, sama oprema. Hkrati je center povezan tudi s pokritim mostom do šole in vrtca, kar pomeni, da bodo otroci lahko šli kadarkoli do vadbe,” odgovarja župan.

Center bo imel tudi dva posebna prostora za najmlajše otroke. Njihova ponudba bo pestra in raznolika.

»V ponudbi bo tudi rehabilitacijska stena za pomoč pri okrevanju po poškodbah. Vsa vadba bo potekala pod kontrolo, za to bo usposobljen strokovni kader, ki bo vodil vse vadbe. Ne samo rehabilitacijske, temveč vse oblike vadbe, ki jo bo plezalni center ponujalobrazloži dr. Matic Tasič.

Vabljeni, da se udeležite otvoritve centra, ki bo 9. decembra ob 10.00. Prisotna bo tudi najboljša plezalka Janja Garnbret, ki ji bo center tudi ponujen v uporabo. Ob otvoritvi bodo poskrbeli še za kakšno presenečenje.

»Ovire te ne smejo zaustaviti. Če naletiš na zid, se ne obračaj in ne obupaj. Ugotovi, kako ga preplezati, iti skozi ali najti način, kako ga obiti.« Michael Jordan

Dogodki

Še nekaj zaključnih del pa bo Plezalni center Prevalje, v soboto, 9. decembra 2023, odprl vrata vsem bolj ali manj nadobudnim otrokom in vsem ostalim, željnim večjih in raznolikih telesnih dejavnosti.