Na Prevaljah brezplačen dostop do brezžičnega interneta na enajstih lokacijah

Občina Prevalje je s strani EU v sklopu projekta »WiFi4EU« pridobila finančna sredstva v višini 15.000 evrov za vzpostavitev brezplačnega dostopa do interneta na javnih mestih. Projekt WiFi4EU pa je vzpostavila v mesecu septembru 2020.
prevalje nova 2

Območja, kjer lahko na Prevaljah dostopate do brezplačnega interneta, so označena z oznako WiFi4EU. Skupno je na Prevaljah postavljenih 11 točk, ki omogočajo dostop do interneta na območju pred Družbenim domom, na območju avtobusne postaje, na območju gasilskega doma, na območju stadiona oz. na vseh območjih, ki so na spodnji karti označena z zeleno barvo.

FOTO: Spletna stran Občine Prevalje

Uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere WiFi4EU. Odpre se spletni obrazec, kjer uporabnik izbere možnost Vstopite. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko brezplačno koristi internet.

Evropska komisija želi s pobudo WiFi4EU omogočiti državljanom po vsej Evropi brezžični dostop do interneta na javnih mestih, vključno s parki, trgi, javnimi zgradbami, knjižnicami, zdravstvenimi domovi in muzeji. Pobuda WiFi4EU občinam daje možnost, da zaprosijo za bone v vrednosti 15 000 evrov. Boni se bodo uporabili za namestitev opreme za brezžični internet na javnih mestih v občini, ki še nima brezplačne brezžične dostopne točke.

Več o projektu in njegovem namenu si lahko preberete na naslednji povezavi: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-brezplacen-brezzicni-dostop-do-interneta-za-evropske-drzavljane

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.