Na Prevaljah bodo “loto denar” porabili predvsem za investicije in razvojne projekte

O tem, da je občina Prevalje v začetku oktobra na svoj račun prejela dobrih 607.000 evrov davčnega priliva iz naslova loterijskega dobitka, smo na našem spletnem portalu že poročali. Danes pa smo na občini preverili, kako bodo dobljena sredstva porabili.

Konec septembra so na Lotu izžrebali sedmico, vredno 4.038.623 evrov, kar je najvišji dobitek v letošnjem letu. Po plačilu 605.793 evrov davka je srečnež za dobitno kombinacijo številk 13, 17, 25, 28, 29, 32 in 37 prejel 3,4 milijona evrov. Igralec je dobitno kombinacijo Lota vplačal na novi spletni strani loterija.si, po plačilu davka, pa se je izkazalo, da ima prijavljeno stalno prebivališče na Prevaljah.

Poraba omenjenih “loto sredstev” bo razvidna iz predloga proračuna za leto 2021, ki je trenutno še v pripravi. Znesek bo namenjen predvsem za investicije in razvojne projekte, ki bi lahko v relativno kratkem času dali pozitivne rezultate v prizadevanjih za dvig kakovosti bivanja in življenja v naši občini,” je za Koroške Novice povedal tajnik občine Danilo Vute.

Vute je še dodal, da se bo realizacija nekaterih že potrjenih projektov (in tudi nekaterih novih) zaradi dodatnih sredstev lahko začela prej, kot je bilo načrtovano.”

Pri tem naj še omenimo, da je občina na račun prejela višji znesek, kot je znašal davek od sedmice, in sicer dobrih 607.000 evrov. Po čemer lahko sklepamo, da je prav tako v tistih dneh, ko je bila izžrebana sedmica, še nekdo s Prevalj zadel manjši dobitek, saj je bil nakazan davek višji, kot bi bil le od sedmice.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije