Na prehitevalnem pasu avtoceste menjeval pnevmatiko

V petek je več voznikov poklicalo na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje in opozorilo na nevarno početje voznika na avtocesti A1, ki je z vozilom ustavil na prehitevalnem pasu.

Policista, ki sta odšla na kraj, sta videla, da je na avtocesti pred izvozom Šempeter, v smeri proti Ljubljani, avstrijski voznik na prehitevalnem pasu na vozilu menjeval pnevmatiko, pri čemer je obstajala velika nevarnost naleta.

Policista sta kraj ustavitve vozila na prehitevalnem pasu ustrezno zavarovala ter poskrbela za takojšnjo odstranitev vozila in voznika s prehitevalnega pasu, saj je njegovo početje predstavljalo veliko nevarnost za njegovo življenje in nastanek prometne nesreče, še posebej zaradi specifičnosti odvijanja prometa na avtocesti, kjer vozila dosegajo visoke hitrosti, promet pa je bil zaradi popoldanske prometne konjice izredno gost, so navedli na PU Celje.

Policisti vse voznike opozarjajo, da so tovrstna ravnanja nesprejemljiva, saj predstavljajo resno nevarnost in tveganje za varnost vseh udeležencev v cestnem prometu na avtocesti.

Vir: PU Celje

Dogodki