Search
Close this search box.

Na praznik Marijinega vnebovzetja so v Vuzenici praznovali tudi praznik njihove občine

Danes so obeležili enega izmed največjih krščanskih praznikov, Marijino vnebovzetje, tudi v Vuzenici. Ob tem pa so slavili še dve pomembni obletnici.

Številni romarji so danes, 15. avgusta 2023 tradicionalno podali k cerkvi Marije Device na Kamnu v Vuzenici. Pri mašni daritvi so opomnili tudi na posledice ujme ter pozvali k solidarnosti. Ta se je v zadnjih dneh pokazala kot velika vrednota ter vrlina Slovencev.

Ob tem pa so praznovali še dve pomembni obletnici: v nedeljo zlato mašo g. Ernesta Berložnika in danes 80 let njihovega zdravnika, aktivnega občana in koordinatorja Vuzeniških dni g. Andrije Halužana. Na dan, ko Občina Vuzenica praznuje svoj rojstni dan, slavi tudi njihov zdravnik, ki še vedno opravlja naloge družinskega zdravnika v kraju. Kot pravi, bo to počel, dokler bo zmogel. Ob koncu slovesnosti sta mu čestitala tamkajšnji župan Franjo Golob in direktorica TIC-a Senta Lorenci Kričej.

Na Facebook profilu Občine Vuzenica so zapisali: “Obema ob njunem jubileju izrekamo iskrene čestitke in še na mnoga leta.”

Danes bi se tako morali zaključiti tudi Vuzeniški dnevi, ki so jih zaradi neurja odpovedali. Verjamejo, da jim bo naslednje leto prizanešeno in se zagotovo vidimo na Vuzeniških dnevih 2024.

Vir: Fb Občina Vuzenica

Dogodki

Danes so obeležili enega izmed največjih krščanskih praznikov, Marijino vnebovzetje, tudi v Vuzenici. Ob tem pa so slavili še dve pomembni obletnici.