Na praznično soboto 28-letnik ob več kot tri tisoč evrov zaradi prometnih prekrskov

Na praznično soboto si je 28-letni voznik pridelal 3.280 € globe za prometne prekrške. Voznik je storil več prekrkškov, ni upošteval policistov, ko so ga želeli ustaviti, v vozilu pa je bila še njegova partnerka ter njuni trije otroci.
policija luči

Iz PU Celje so sporočili, da so policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi v soboto popoldne na regionalni cesti Sv. Vid – Vuhred ustavljali voznika osebnega vozila, ki znakov policistov za ustavljanje ni upošteval ter je z vožnjo nadaljeval v smeri Ribnice na Pohorju, Podvelke, zavil proti Lehnu na Pohorju ter z vožnjo nadaljeval v smeri Lovrenca na Pohorju in nato v smeri Ruš, kjer je končno ustavil.

Kot so javili iz PU Celje sta policista voznika od Sv Vida do Ruš, v skupni razdalji okoli 35 kilometrov vožnje, večkrat ustavljala. Voznik med
vožnjo ni upošteval talnih označb, vozil po celotnem vozišču ter storil več drugih cestnoprometnih prekrškov. Z nevarno vožnjo je ogrožal svojo družino in druge udeležence v cestnem prometu.

Policisti so uporabili tudi sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil – stinger, ki ga je obvozil ter z vožnjo nadaljeval. 28-letnik, doma z območja Policijske uprave Maribor, je vozil brez vozniškega dovoljenja, neregistrirano motorno vozilo, ki ni bilo obvezno zavarovano in za katerega ni bil opravljen tehnični pregled. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu, ki ga je vozil in za katere je bilo ugotovljeno, da so bile ukradene.

Poleg voznika je bila v vozilu še njegova partnerka ter njuni trije otroci.

Zoper kršitelja so za vse prekrške podali enotni obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec ter predlagali izrek stranske sankcije odvzema motornega vozila, saj sta bili kršitelju v tem letu že dvakrat zaseženi motorni vozili.

Predpisane globe za prekrške, ki jih je storil znašajo 3.280 €. Zaradi neupravičenega prehajanja občin so vozniku in njegovi partnerki izrekli še globi v višini 400 evrov po Zakonu o nalezljivih boleznih.

VIR: PU Celje

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.