Na pobudo sindikata policistov začetek zbiranja podpisov v podporo noveli zakona o delovnih razmerjih

Danes se začenja 60-dnevni rok za zbiranje podpisov volivcev za podporo predlogu novele zakona o delovnih razmerjih, kot jo predlaga Sindikat policistov Slovenije. Zadnji dan za zbiranje 5000 podpisov, ki so potrebni za vložitev predloga novele v DZ in začetek zakonodajnega postopka, je 11. december.
policija razpis

V sindikatu napovedujejo, da bodo podpise zbirali po upravnih enotah, ob začetku današnjega zbiranja overjenih podpisov pa pripravljajo tudi novinarsko konferenco. Predlog novele so podprli tudi v Inštitutu 8. marec, so še sporočili iz sindikata.

V sindikatu policistov bi z novelo omejili možnost izrekanja opozoril pred odpovedjo delovnega razmerja. Kot so izpostavili ob vložitvi pobude za zbiranje podpisov državljanov, se namreč v zadnjem letu v policiji dogajajo očitne zlorabe tega instituta za discipliniranje zaposlenih.

Zakon bi sicer veljal za vse zaposlene, tako v javnem kot zasebnem sektorju. V sindikatu predlagajo, da bi morali biti za izrek opozorila izpolnjeni točno določeni pogoji, v zakon pa bi vnesli tudi možnost pravnega varstva.

Za vložitev pobude sicer predhodno podpisov podpore ni treba zbrati, so pa v sindikatu kljub temu pobudi priložili več kot 3000 podpisov, ki so jih že zbrali. Ob tem v sindikatu pozivajo državljane, da prispevajo svoj podpis, druge sindikate in nevladne organizacije pa prosijo za pomoč pri njihovem zbiranju.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.