Search
Close this search box.

Na planinskem domu na Košenjaku so se srečali koroški likovniki (FOTO)

V soboto, 14. maja, je na Planinskem domu Košenjak na pobudo Likovne sekcije Kulturnega društva Dravograd potekalo srečanje koroških likovnikov, ki delujejo v petih različnih sekcijah oz. društvih. Srečanje so podprli JSKD OI Dravograd, KS Dravograd, Občina Dravograd in Javni zavod Dravit.

Zbralo se je več kot 30 udeležencev iz Likovne sekcije LIKRA Radlje ob Dravi, Karinta, Društva koroških likovnikov, Območne likovne sekcije mislinjske doline in Likovne sekcije KD Dravograd.

Vse prisotne je pozdravila županja občine Dravograd Marijana Cigala, ki je izrazila veliko zadovoljstvo ob takšnem povezovanju likovnih umetnikov. Nagovorili pa so jih tudi vsi predsedniki sekcij ter direktor JZ Dravit Žare Tomšič.

Tako so se likovniki družili in ustvarjali v prijetnem okolju v objemu prostranih gozdov in travnikov pod Košenjakom. Vsi so bili enotnega mnenja, da je potrebno takšno druženje nadaljevati tudi v prihodnje, saj se na njem izmenja veliko izkušenj, nastanejo pa tudi nove ideje in sodelovanja, kar vse skupaj samo bogati naš koroški likovni prostor.

FOTOGALERIJA:

Vir: JSKD Dravograd

Dogodki