Na Peco po “zlatorogov” kozarec

V Pivovarni Laško Union so skupaj s Planinsko zvezo Slovenije (PZS) razvili plastični 0.5 l kozarec za večkratno uporabo, ki ga bodo kot donacijo podarili 45 planinskim kočam. Obiskovalci in ljubitelji gora pa ga lahko na planinskih kočah dobite v zameno za prostovoljni prispevek.
peca 034

PZS že 11 let sodeluje s Pivovarno Laško Union v projektu Gremo v hribe. Projekt z leti postaja zelo prepoznaven, a letos je koronavirus zagodel in odpovedani so vsi dogodki znotraj projekta. A da bi koče in društva vseeno prišla do določenih sredstev, so se v pivovarni spomnili novega predloga sodelovanja, so zapisali na spletni strani PZS.

FOTO: PZS

Za vsako od koč na seznamu so v Pivovarni Laško Union pripravili spominske kozarce, ki jih bodo brezplačno podarili in dostavili na lokacijo planinske koče. Spominske kozarce bodo koče lahko ponujale svojim obiskovalcem s pripisom »donacija za nas«. Vsi kozarci so opremljeni z napisom posamezne koče, izkupiček od prodaje pa bo namenjen za njihovo delovanje.

Vsi kozarci, ki so opremljeni z napisom posamezne koče, bodo v zameno za prostovoljni prispevek na voljo obiskovalcem planinskih postojank s seznama na sliki.

Vseh 108.000 kozarcev je narejenih iz ekološke plastike, izjemno dolgotrajni ter tako pomenijo prispevek k večji skrbi za trajnejše okolje, so še sporočili iz Pivovarne Laško Union.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“

Vir: PZS, Facebook stran Peca

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.