Search
Close this search box.

Na OŠ Mislinja in na Prvi OŠ Slovenj Gradec vsi testi zaposlenih negativni. Želijo si, da se v šolske klopi vrnejo vsi učenci

Tudi na osnovnih šolah v Mislinjski dolini je ta teden potekalo obvezno testiranje zaposlenih. Rezultati pa so bili pri vseh negativni.

Prva OŠ Slovenj Gradec

Na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec se je v torek testiralo 38 strokovnih in 16 tehničnih delavcev. Vsi testi so bili negativni.

“Na današnji dan nobeden od zaposlenih nima potrjene okužbe, prav tako noben učenec. V karanteni sta 2 učenca, od zaposlenih pa so vsi prisotni na delovnem mestu,” je v torek za Koroške Novice pojasnila ravnateljica Lidija Konečnik Mravljak.

“Tako učenci kot učitelji so izredno zadovoljni, da so učenci 1. triade v šoli. Pouk poteka po zastavljenih ciljih in smernicah. Upoštevamo vsa priporočila od NIJZ ja in upamo, da se v šolo čimprej vrnejo tudi ostali učenci,” je dodala ravnateljica Prve OŠ Sloveni Gradec.

OŠ Mislinja

“Ta teden se je pri nas testiralo 41 delavcev, vsi testi so bili negativni. Odsotnih delavcev, ki bi bili zaradi okužbe doma, trenutno ni. Zaenkrat ne beležimo nobene okužbe s Covidom-19 pri učencih,” pa je za naš medij sporočila ravnateljica Natalija Aber Jordan in dodala, da sta v karanteni dva učenca, in sicer zaradi okužbe družinskih članov in 1 učiteljica zaradi karantene svojega otroka.

“Vsak izpad delavca, ki se pojavi v tem času, predstavlja z organizacijskega vidika velik zalogaj. Pri nas trenutno delo poteka po načrtu, velik poudarek dajemo na gibanju učencev in pogovoru v manjših skupinah, saj smo glede na smernice NIJZ oddelke razdelili na polovico, da s tem čimbolj poskrbimo za varnost in zdravje naših otrok in delavcev,” je na vprašanje, če beležijo kakšne posebnosti, odgovorila ravnateljica.

“Želimo si, da se trenutno stanje na šoli ne poslabša in da čimprej v šolske klopi sprejmemo tudi učence višje stopnje”, je še dodala Natalija Aber Jordan.

Preberite tudi: Ravnateljica Nada Duler: Bojim se “post Covid-19 sindroma”, ki bo prinesel mnogo čustvenih, duševnih in komunikacijskih stisk

Dogodki

Tudi na osnovnih šolah v Mislinjski dolini je ta teden potekalo obvezno testiranje zaposlenih. Rezultati pa so bili pri vseh negativni.