Search
Close this search box.

Na območju PU Celje v zadnjem mesecu zasegli 453 kosov pirotehnike

Vsa opozorila in prepovedi prodaje pirotehničnih izdelkov niso zadostovala, opozarjajo celjski policisti, ki so v zadnjem mesecu zasegli preko 400 kosov pirotehnike.

Iz PU Celje so sporočili, da so kljub vsem opozorilom in prepovedi prodaje pirotehničnih izdelkov so v zadnjem mesecu v Celju zasegli 453 kosov pirotehnike. Kršiteljem so ob tem izrekli globe v višini od 400 do 1.200 €.

Ob tem naj spomnimo, da je vlada sprejela načrt ukrepov, ki je veljal med božičnimi in novoletnimi prazniki, med sprejetimi ukrepi je bila tudi prepoved prodaje in uporabe pirotehnike in prirejanja ognjemetov. Iz PU Celje pa še proti koncu lanskega leta poročali o zasegih petard pri mladoletnih osebah.

Kljub prepovedi uporabe pirotehnike policija v decembru obravnavala kršitelje:

Lani so na našem območju zasegli več pirotehnični sredstev. V zadnjih dneh konca leta so na območju Šentjurja mladoletnikom zasegli več kot 800
piratk in okoli 30 kober. Sredi decembra so na območju Celja, zaradi prodaje ognjemetne baterije mladoletnima kupcema ter zaradi prodaje pirotehničnih izdelkov v času, ko to ni bilo dovoljeno, sankcionirali trgovino in tudi mladoletnika.  Poleg omenjenega so na območju Mozirja mladoletnikoma zasegli 25 petard, na območju Velenja pa so občanu zasegli plinsko pištolo z nabojnikom in nastavkom za rakete ter več nabojev in raket.

Preberite še: Kljub prepovedi uporabe pirotehnike na območju PU Celje policija obravnavala kršitelje

VIR: PU Celje

Dogodki

Vsa opozorila in prepovedi prodaje pirotehničnih izdelkov niso zadostovala, opozarjajo celjski policisti, ki so v zadnjem mesecu zasegli preko 400 kosov pirotehnike.