Na območju Mislinje plaz ogrozil stanovanjsko hišo

Zaradi močnega deževja se je na območju Kozjaka v Občini Mislinja v četrtek sprožil zemeljski plaz, ki je po podatkih centra za obveščanje ogrozil stanovanjsko hišo, zato so stanovalci noč preživeli pri sorodnikih. Gasilci so s folijo prekrili približno 600 kvadratnih metrov plazišča. Med posredovanjem je prišlo do zdrsa intervencijskega vozila.
192969751_4759936674064885_801652259632694660_n

Potem, ko se je sprožil plaz so gasilci PGD Dolič-Šentflorjan s folijo prekrili približno 600 kvadratnih metrov plazišča ter uredili odvodnjavanje, je zapisano na strani centra za obveščanje.

Med intervencijo je prišlo tudi do zdrsa intervencijskega vozila, katerega so iz jarka s tehničnim posegom izvlekli gasilci PGD Dolič-Šentflorjan in Slovenj Gradec. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Sanacija plazu se bo nadaljevala tekom današnjega dne.

“Operativna enota je včeraj zvečer posredovala na Kozjaku, kjer je zemeljski plaz ogrožal stanovanjsko hišo. Območje plazu smo zaščitili s folijo in pomagali pri čiščenju blata ob hiši. Kako razmočen je teren se je pokazalo tudi pri udoru ceste pod kolesi našega GVC 16/25 ob prihodu na kraj intervencije. Hvala kolegom PGD Slovenj Gradec za sodelovanje in pomoč pri izvleki vozila, ki k sreči ni bil poškodovan,” pa so na svojem Facebook profilu zapisali gasilci PGD Dolič-Šenflorjan ter dodali, da so si kraj intervencije ogledali tudi predstavniki občine Mislinja in CZ, na intervenciji sta bila prisotna poveljnik GPO Mislinja in poveljnik GZ Mislinjske doline.

Po poročanju STA pa se je v neurju, po podatkih direktorja občinske uprave Občine Mislinja Bogdana Slemenika, slabih sto metrov nad stanovanjsko hišo na travniških površinah nabrala večja količina meteorne vode, kar je sprožilo plazenje zemeljskega materiala. Blato je spolzelo v bližino in na dvorišče stanovanjske hiše.

Občina Mislinja je že navezala stik z geomehanikom, skupaj bodo opravili ogled območja, kjer bodo ocenili potencialno nevarnost in se odločali o nadaljnji morebitni sanaciji, je danes za STA povedal Slemenik. Podatkov o tem, da so stanovalci noč preživeli pri sorodnikih, na občini sicer nimajo.

VIDEO (Aleš Peruš): V uredništvo Koroških novic pa smo včeraj prejeli posnetek nevihte, ki jo je posnel bralec:

VIR: SPIN, STA, PGD Dolič-Šenflorjan

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.