Search
Close this search box.

Na območju Mežice s helikopterjem iščejo pet roparjev

O preletavanju helikopterja in množici policistov, ki prečesavajo teren v okolici mejnega prehoda Reht, smo že poročali.

Na območju Mežice s helikopterjem iščejo pet roparjev

Zdaj smo prejeli tudi uradne informacije iz PU Celje, kjer pojasnjujejo: “Danes, nekaj čez tretjo uro zjutraj, so nas avstrijski varnostni organi obvestili, da so v Pliberku obravnavali tatvino bankomata z uporabo eksploziva. Neznanim storilcem so sledili na območje Slovenije. Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem, v sodelovanju s pripadniki Specialne enote Policije, Posebne policijske enote PU Celje, Policijske postaje vodnikov službenih psov, na širšem območju Mežice, izvajajo skupne aktivnosti, za izsleditev storilcev. Bilo naj bi jih pet.”

Občane pozivajo, naj bodo pozorni na neznane osebe in naj v primeru, če jih opazijo takoj pokličejo na telefonsko številko 113.

Na spletni strani Občine Mežice so zapisali: »Na območju Republike Avstrije je bilo storjeno kaznivo dejanje. Storilci so na begu in se zadržujejo na področju Občine Mežica – Podkraj, Reht. V primeru, da bi občani opazili karkoli, kar bi bilo lahko povezano z dogodkom, prosimo, da pokličete na številko 112.«

Po do zdaj zbranih podatkih gre za rop bankomata poslovalnice Raiffeisen Bank v Pliberku. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za roparje temnejše polti. Policijske enote pregledujejo vsa poslopja, hiše … na območju Rehta in Podkraja pri Mežici.

Pri akciji so sodelovali tudi člani PGD Mežica, ki so zavarovali kraj pristanka helikopterja.