Na območju Dravograda se je na cesto vsulo kamenje. Vreme še naprej aprilsko

Agencija RS za okolje (Arso) je včeraj za severovzhod in severozahod Slovenije izdala oranžno vremensko opozorilo za čas do okoli 10. ure dopoldne. Narasli bodo vodotoki, ponekod so možna razlivanja rek. Danes bo sprva deževno, popoldne pa spremenljivo s plohami. Jutri bo dopoldne jasno, popoldne pa spremenljivo s plohami in nevihtami. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so do okoli 7- ure imeli zaradi slabega vremena na Koroškem nekaj težav le na območju Dravograda.
slabo vreme - dež

Ob 5.16 se je na relaciji Dravograd – Sveti Boštjan na vozišče vsulo kamenje. Vozišče bodo sanirali dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje.

Kakšno vreme nas čaka danes?

Sprva bo oblačno in deževno, možni so krajevni nalivi. Zapihal bo veter severnih smeri, na Primorskem burja. Dopoldne bodo padavine od zahoda postopno ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, nastale bodo še posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 21 °C.

Jutri bo sprva pretežno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo oblačnost povečala, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 16 do 22 °C.

Nevarnost plazov, možnost razlivanja rek

Ob nalivih se bo vodnatost rek povečala do velikih pretokov. Posamezne reke na Gorenjskem, Koroškem in Štajerskem, zlasti v porečju Dravinje, se lahko razlijejo na izpostavljenih mestih ob strugah. Ob nalivih lahko hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki, večja verjetnost za ta pojav je v severnem delu države.

Zaradi večjih količin padavin je povsod po državi, predvsem pa v severozahodni in severovzhodni Sloveniji, danes povečana tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov. Na geološkem zavodu zato prebivalce območij, kjer so se v preteklosti že pojavljali plazovi, opozarjajo na pozornost pri spremembah tal, objektov in pobočij. Kot so še sporočili, je treba biti še posebej pozoren na pojavljanje svežih razpok, posedanje, zdrse zemljine in zastajanje vode.

Danes čez dan bo vodnatost rek velika, v torek pa se bo začela zmanjševati, kaže hidrološka napoved Arsa.

Obeti

V noči na sredo bodo padavine spet zajele vso Slovenijo in do srede zjutraj večinoma ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja. V sredo bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. V četrtek bo dopoldne povečini sončno, popoldne pa bo še nastalo nekaj ploh ali neviht.

Vremenska slika

Hladna fronta se pomika prek Slovenije. Za njo bo v višinah k nam dotekal dokaj hladen, a prehodno nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sprva oblačno s pogostimi padavinami, predvsem ob severnem Jadranu bodo posamezne nevihte. Čez dan bodo padavine postopno ponehale, nastalo bo še nekaj ploh. Jutri bo ob severnem Jadranu pretežno jasno, drugod dopoldne sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Vir: SPIN, ARSO, STA

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.