Na Novartisovem kariernem zajtrku predstavili priložnosti za zaposlitev vrhunskih strokovnjakov

Novartis v Sloveniji je tokrat po spletu organiziral že šesti Novartisov karierni zajtrk, ki se ga je udeležilo več kot 300 strokovnjakov naravoslovnih in drugih znanosti.
LEK

Predstavniki Novartisovih enot v Sloveniji so jim na 12 tematskih odrih omogočili vpogled v delovanje farmacevtske industrije in osvetlili karierne priložnosti, ki se jim ponujajo v eni vodilnih farmacevtskih družb na svetu.

Novartis je vodilni ponudnik zdravil v Sloveniji, kjer delujejo Lek, Novartisov karierni zajtrk je nagrajena pobuda, ki skupaj z BioCampom in Novartisovim poslovnim zaposlitvenim dogodkom postavlja trende na področju zaposlovanja.

»Novartisov karierni zajtrk je nastal kot odziv na sodobno migracijo visoko izobraženega kadra in kot spodbuda slovenskim vrhunskim strokovnjakom v tujini k vrnitvi v domače okolje. Po petih letih pa je dogodek prerasel v interaktivno platformo za študente in strokovnjake najrazličnejših strok, ki jih zanimajo karierne priložnosti v globalni farmacevtski družbi v Sloveniji in širše,« je povedala dr. Darja Ferčej Temeljotov, vodja strateških programov v Novartisu v Sloveniji.

Inovativni pristop pri iskanju vrhunskih kadrov, ki ga uvaja Novartisov karierni zajtrk, je do zdaj k njim uspešno privabil 21 slovenskih strokovnjakov. »V šestih letih se je Novartisovega kariernega zajtrka udeležilo več kot 550 strokovnjakov. Poleg teh, ki so že našli mesto v naši ekipi, vzdržujemo stike tudi z drugimi, saj se v visokotehnološkem farmacevtskem podjetju nenehno pojavljajo nove priložnosti za razvoj poklicne poti. Priljubljenost pobude dokazuje, da je reševanje največjih zdravstvenih izzivov sodobnega časa in iskanje prebojnih znanstvenih inovacij v okolju z močno organizacijsko kulturo privlačna misel tako za tiste, ki živijo v tujini, kot tiste v Sloveniji,« je dodala Iris Slamič, vodja pridobivanja in zaposlovanja talentov v Novartisu v Sloveniji.

Udeleženci so na virtualnem srečanju med predavanji in pogovori v tematskih sklopih, kot so razvoj in proizvodnja bioloških zdravil, uporaba tehnologije mešane resničnosti pri delu, agilni timi in drugi, spoznali širok nabor možnosti za karierno rast v spodbudnem delovnem okolju. Novartis v Sloveniji zaposlenim omogoča vedno več priložnosti za še hitrejši razvoj strokovnega znanja, saj še naprej vlaga v nove tehnologije in krepi zmogljivosti na področju inovacij, podatkovne znanosti in digitalizacije.

»Na Novartisovem kariernem zajtrku sem dobil vpogled v delo različnih enot in takoj prepoznal priložnost za učenje, napredek ter nadaljevanje kariere. Vpetost v Novartis, ki je ena vodilnih farmacevtskih družb na svetu, mi omogoča pridobivanje novih znanj in sodelovanje z mednarodno priznanimi vrhunskimi strokovnjaki,« je povedal dr. Rok Brišar, udeleženec enega izmed preteklih kariernih zajtrkov in zdaj vodja oddelka v proizvodnji Bioloških učinkovin Mengeš.

Novartis v Sloveniji je preko Novartisovih kariernih pobud spoznala tudi Nika Anžiček, danes vodja projektov v Razvoju bioloških zdravil Mengeš: »Karierni zajtrk je priložnost, da se udeleženci z vodji enot in skupin poglobijo v to, kaj opis dela na papirju pomeni v praksi, in tako zaradi boljših informacij lažje sprejmejo odločitev, katero delovno mesto bi jim ustrezalo. Na kariernem zajtrku spoznaš tudi širok nabor Novartisovih pobud za dobrobit zaposlenih in širše družbe, ki so pomemben del naše kulture na delovnem mestu, saj pripomorejo k motivaciji ter dobremu vzdušju pri delu.«

Tudi Miha Homšak se je po osmih letih dodiplomskega in potem doktorskega študija kemije v Veliki Britaniji v Slovenijo vrnil na začetku lanskega oktobra. Kot raziskovalec se je zaposlil v Sandozovem razvojnem centru, kjer je odgovoren za kemijsko sintezo novih farmacevtskih učinkovin. »Že med študijem sem se odločil, da se bom po dokončanju doktorske stopnje vrnil v Slovenijo, saj mislim, da so pri nas odlične karierne priložnosti, pa tudi kakovost življenja je zelo visoka. Zanimajo me raziskave v farmaciji in delo v mednarodnem kolektivu, zato sem se želel zaposliti v Leku oz. Novartisu. Pri odločitvi mi je vsekakor pomagala udeležba na preteklih kariernih zajtrkih. Ti so dobra priložnost za spoznavanje zaposlenih in sproščen pogovor z njimi, saj to zainteresiranemu omogoči boljši vpogled v naravo dela in klimo v podjetju,« je povedal Miha Homšak.

Besedilo: Lek farmacevtska družba d. d.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.