Search
Close this search box.

Na Muto prispeli študentje 24. študentske delovne brigade

Študentje 24. študentske delovne brigade so včeraj prispeli na Muto. Pozdravila jih je tudi županja Angelca Mrak. Opravili so tudi že prva prostovoljna dela.

Več kot 50 študentov prostovoljno pomaga pri različnih opravilih in obnovah. Na Muti se bodo mudili vse do 20. julija 2023.

Županja Občine Muta Angelca Mrak je takole zapisala na svojem Facebook profilu: “Z veseljem sem se danes udeležila prihoda vseh študentk in študentov 24. študentske delovne brigade. Domačini Lepe doline so jih prisrčno sprejeli. Opravljena so prva prostovoljna dela. Skupaj bomo do četrtka, 20. 7. 23.”

Med poletnimi počitnicami se na pobudo ŠOUM vsako leto zbere približno 40 do 50 študentov, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati pomoči potrebnim. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi. Študentska delovna brigada je največji prostovoljni projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru in se je v zadnjih letih močno zasidrala med največje prostovoljne dogodke v Sloveniji.

Mrakova je dejala tudi , da upam, da jih bodo vključili tudi v pomoč pri odpravi posledic neurja. Podobno kot drugje je tudi v občini Muta pihal močan veter, ki je podiral drevesa in odkrival strehe.

Dobrodošli študentje delovne brigade na Koroškem in kapo dol. Doslej je na študentskih delovnih brigadah sodelovalo že prek 1300 študentov, skupaj pa so opravili več kot 70.000 prostovoljnih ur.

Vir: ŠOUM in Fb Angelca Mrak

Dogodki

Študentje 24. študentske delovne brigade so včeraj prispeli na Muto. Pozdravila jih je tudi županja Angelca Mrak. Opravili so tudi že prva prostovoljna dela.