Search
Close this search box.

Na Muti v vsa gospodinjstva posredovano obvestilo s spodbudo za cepljenje vseh, ki se za to še niso odločili

Tudi na Muti potekajo aktivnosti za povečanje odstotka precepljenih proti Covidu-19 v občini.
Fotografija je simbolična

V četrtek, 8. 7. 2021, je župan Občine Muta Mirko Vošner sklical razširjen sestanek štaba CZ Občine Muta, na katerem so bili prisotni tudi direktorica ZD Radlje ob Dravi Lidija Golob, poveljnik štaba CZ Mihael Slemnik, član štaba CZ in poveljnik PGD Muta Otmar Mori, predstavnica OO RK Radlje ob Dravi Katja Črešnik Rac, predstavniki Karitas, Društva invalidov ter Društva upokojencev Muta.

 Kot so po sestanku zapisali na spletni strani občine, se s cepljenjem preprečuje širjenja bolezni, zaščitil svoje ter zdravje družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev. “Uradni podatki navajajo, da se številne različice virusa SARS-CoV-2 zelo hitro širijo po vsem svetu. Tako je še posebej kužna zadnja različica virusa Delta, ki pa se bo po napovedih širila predvsem med mladimi in ostalimi, ki še niso bili cepljeni,” so dodali.

Z upoštevanjem zaščitnih ukrepov in cepljenjem bomo lahko skupaj pripomogli k omejitvi širjenja okužb ter s tem zagotovili splošno zdravje prebivalstva. Na sestanku so vsi prisotni pozitivno podprli splošno promocijo cepljenja, ki poteka na državni ravni ter promocijo cepljenja v občinah,” so navedli na spletni strani občine.

Ob tem so poudarili, da je še posebej je pomemben pozitiven pristop izobraževalnih institucij ter staršev srednješolskih in osnovnošolskih otrok. Napovedali so, da bo vsa gospodinjstva posredovano obvestilo s spodbudo za cepljenje vseh, ki se za to še niso odločili, “saj le-tako lahko prispevamo k boljši zaščiti zdravja sebe in celotne družbe.”

Vse o cepljenju je dostopno na spletni strani: https://www.cepimose.si/, so sklenili zapis, ki ga najdete TUKAJ.

Na Muti je sicer z enim odmerkom cepljenih 41,73 odstotka občanov, z vsemi pa 38,7. Med Koroškimi občinami so glede precepljenosti še vedno na prvem mestu Ravne na Koroškem, sledi Mežica, na tretjem mestu pa so Prevalje.

Vir: Občina Muta, NIJZ

Dogodki

Tudi na Muti potekajo aktivnosti za povečanje odstotka precepljenih proti Covidu-19 v občini.