Search
Close this search box.

Na Muti v novo šolsko leto s prenovljeno telovadnico (FOTO)

FOTO: Mirko Vošner

Učenci in zaposleni na OŠ Muta se bodo lahko z novim šolskim letom, torej že v ponedeljek, 2. septembra 2019, razveselili prenovljene telovadnice. Župan Občine Muta Mirko Vošner je namreč danes preko Facebook profila sporočil veselo novico, da so na Muti teden dni pred začetkom pouka končali sanacijo stropne konstrukcije z ustrezno razsvetljavo v telovadnici pri OŠ Muta.

FOTO: Mirko Vošner

Po podatkih Fundacije za šport so na razpisu, za področje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi za obdobje 2019 – 2021, za namen adaptacije telovadnice pri OŠ Muta prejeli 28.628 evrov sredstev, za celotno investicjo pa so odšteli približno 90 tisoč evrov.

»Teden dni pred pričetkom šolskega pouka smo uspeli v celoti zamenjati razsvetljavo v telovadnici OŠ Muta. Ob enem smo sanirali toplotno izolacijo na ostrešju telovadnice in z novim stropom zamenjali celotno staro leseno oblogo,« je v uvodu zapisal Vošner in nadaljeval: »V telovadnici je instaliranih 48 energetsko varčnih reflektorjev, 44 panelnih svetilk in 16 varnostnih svetilk.«

FOTO: Mirko Vošner

»S sodobno in varčno razsvetljavo bomo privarčevali cca 65 % stroškov električne energije ob bistveno boljši osvetljenosti, še zlasti zaradi visokih zahtev ob organizaciji različnih športnih tekmovanj, še posebej v namiznem tenisu, košarki, badmintonu …,« je še pojasnil župan.

»Celotna investicija je znašala približno 90.000 EUR, pri čemer smo uspeli 1/3 sredstev pridobiti s strani Fundacije za šport. Ostalo pa seveda iz skrbno odmerjenih sredstev proračuna občine Muta. Veselim se še ene velike in dolgo pričakovane pridobitve za naš kraj,« je zapis zaključil Vošner.

Dogodki