Search
Close this search box.

Na MOI 2018 v Argentini uspešna tudi Korošca Gal Kordež in Matija Može

Od 6. do 18. oktobra potekajo v Buenos Airesu 3. poletne mladinske olimpijske igre. Med 26 slovenskimi športniki sta na olimpijadi tekmovala tudi plavalca Matija Može in Gal Kordež, oba člana Plavalnega kluba Fužinar, ki sta že zaključila s tekmovalnim delom MOI. Na letošnjih igrah bo sicer skupno nastopilo 3.998 športnikov in športnic iz 206 držav. Od tega 200 plavalk in 200 plavalcev.

Mladinske olimpijske igre uprizarjajo izjemno idejo in vizijo razvoja športnikov. Namreč, mladi športniki se morajo na poti k vrhunskim športnim dosežkom večkrat primerjati med seboj in rasti ter ni boljšega okolja, kot je to znotraj olimpijske družine svetovne razsežnosti v podobi olimpijskih iger za mlade. Hkrati pa to niso samo športne igre, temveč so tudi popotnica v družbeno življenje, saj so športniki deležni posebnega izobraževalno-kulturnega programa. MOI predstavljajo mladim športnikom enega izmed prvih večjih korakov na svoji športni poti in z udeležbo postajajo del olimpijskega gibanja, je zapisano na strani Olimpijskega komiteja Slovenije.

Mladinske olimpijske igre so največji mednarodni več panožni športni dogodek za mlade športnike, stare med 15 in 18 let, ki predstavljajo mlade športne upe in bodoče olimpijske zmagovalce in zmagovalke. Odločitev o organizaciji nove športne prireditve »Youth Olympic Games« je Mednarodni olimpijski komite sprejel leta 2007. MOI se odvijajo v štiriletnih ciklih: najprej so na sporedu zimske MOI, dve leti za njmi pa poletne MOI.

Na tokratnih igrah sta se zelo dobro odrezala tudi dijaka Gimnazije Ravne na Koroškem Gal Kordež in Matija Može, ki trenirata pod vodstvom Fužinarjevega trenerja Matije Medveška.

Gal Kordež, ki je v disciplini 200 m delfin plaval s časom 2:05,62, je dosegel skupno 25. mesto, disciplino 100 m delfin je odplaval v času 0:55,32 in dosegel na koncu 26. mesto, disciplino 50 m delfin pa je odplaval s časom 24,99 in se uvrstil na 22. mesto.

Matija Može je disciplino 100 m prsno odplaval s časom 1:04,96 in končal tekmovanje na 26. mestu, svoj finalni nastop v disciplini 200 m prsno pa je končal na 6. mestu s časom 2:16,58.

Iskrene čestitke obema.

Dogodki