Na mejnih prehodih s Hrvaško že gneča, daljši zastoj tudi pred predorom Karavanke

Na cestah je tudi ta vikend povečan promet, predvsem pred nekaterimi Na cestah je tudi ta vikend povečan promet, predvsem pred nekaterimi mejnimi prehodi nastajajo zastoji. Na avstrijski strani predora Karavanke, ki ga zaradi povečane gostote prometa občasno zapirajo v smeri Slovenije, je nastal 25-kilometrski zastoj. Trikilometrski zastoj je tudi pred prehodom Gruškovje, še poroča prometnoinformacijski center.

Kot svetujejo, se lahko vozniki preusmerijo na mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi. Na prehodu Gruškovje se za vstop na Hrvaško namreč čaka od eno do dve uri, pol ure pa na mejnem prehodu Zgornji Leskovec.

Na štajerski avtocesti zaradi prometne nesreče promet med Blagovico in predorom Podmilj proti Mariboru poteka samo po skrajno desnem pasu. Nastal je trikilometrski zastoj.

Zastoj, dolg pet kilometrov, je tudi na avstrijski strani prehoda Šentilj proti Sloveniji. Osebna vozila morajo za vstop v državo tam čakati več kot dve uri. Zastoj je še pred Korenskim sedlom na avstrijski strani, prehod pa je mogoč samo za državljane Avstrije in Slovenije. Občasno zapirajo tudi predor Ljubelj proti Sloveniji. Na Karavankah je sicer za vstop v Slovenijo treba čakati več kot dve uri.

Gneča je pričakovano nastala tudi na drugih mejnih prehodih s Hrvaško, kjer so čakalne dobe za izstop iz države na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Podgorje, Starod, Jelšane, Petrina, Obrežje in Dobovec.

Na cestah proti Dragonji je kolona vozil dolga osem kilometrov, proti Jelšanam in Dobovcu pa tri. Dvokilometrski zastoj je nastal pred mejnim prehodom Sečovlje, kilometrski pa pred prehodom Sočerga. Zastoj je tudi na cesti Izola-Jagodje.

Na prehodu Dragonja je čakalna doba za vstop v državo od eno do dve uri, za izstop pa več kot dve. Toliko morajo izstop iz države čakati tudi osebna vozila na Jelšanah, za vstop pa do ene ure. Na mejnem prehodu Sečovlje se za izstop čaka približno eno uro, za vstop v Slovenijo pa do dve.