Na mejnem prehodu Dragonja zasegli 270.000 evrov vredno vozilo Lamborghini

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti v soboto 22-letnemu nemškemu državljanu zasegli 270.000 evrov vredno vozilo znamke Lamborghini. Izkazalo se je namreč, da vozilo iščejo nemški varnostni organi, saj je 22-letnik nekaj mesecev po lanskem nakupu vozila nehal plačevati obroke leasinga.

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, se je v soboto na mejni prehod Dragonja pripeljal 22-letni državljan Nemčije, skupaj s sopotnico, 23-letno državljanko Avstrije. Namenjena sta bila v obmorsko letovišče na Hrvaškem.

Policist je ob izvajanju mejne kontrole preveril vozilo, s katerim sta se pripeljala. Ugotovil je, da približno 270.000 evrov vredno vozilo znamke Lamborghini, tipa Aventador coupe, iščejo nemški varnostni organi. Nemški lastnik je namreč sprožil iskanje vozila, saj je 22-letnik nekaj mesecev po lanskem avgustovskem nakupu vozila nehal plačevati obroke leasinga.

Policisti so zasegli vozilo ter ga tudi že predali pooblaščencu lastnika. Voznik in njegova sopotnica pa sta se po policijskem postopku na mejnem prehodu s taksijem odpravila nazaj domov v Nemčijo. Zoper 22-letnika bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja zatajitve.