Search
Close this search box.

Na Malčkovem teku na Ravnah živahno in veselo (FOTO)

Današnja sočna sobota je na Ravne privabila številne otroke in mlade družine, ki rade tečejo ter se gibajo v naravi. Ekipa Malčkovega športa je namreč v tamkajšnjem parku organizirala že 13. Malčkov tek.

V športnem parku DTK so se najmlajši preizkusili v teku, kjer so premagovali razdalji 250 in 500 metrov. Brezplačni rekreativni dogodek, ki spodbuja najmlajše h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa je na Ravne privabil veliko število obiskovalcev in mladih tekačev.

Športno dogajanje so popestrile ustvarjalne in kreativne delavnice ter napihljiva igrala, na katerih so otroci zelo uživali.

Dogodek je kot soorganizator podprla ravenska občina, skupaj z Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem

Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo. Poslanstvo njihovih programov je usmerjeno v spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših, kot tudi vzgoja otrok v duhu vrednot, povezanimi z aktivnim življenjskim slogom. 

Malčkov tek organizira ekipa, ki ima večletne izkušnje z delom z otroki in organizacijo športno-rekreativnih dogodkov. Na Koroškem, Primorskem in Štajerskem izvajajo različne športno-rekreativne programe pod imenom Malčkov šport. Vsako šolsko leto pri njih telovadi več kot 250 otrok, organizirajo pa tudi različne tečaje in otroške animacije.

FOTOGALERIJA

Dogodki