Search
Close this search box.

Na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem je potekala delavnica o apiterapiji

Številni udeleženci delavnice na Ravnah na Koroškem so z zanimanjem prisluhnili predavateljici Katji Peruzzi Bahač.

Čebelarjenje je del bogate slovenske tradicije in je tesno povezano s čebeljimi proizvodi. Te so že naši predniki prepoznavali kot način ljudskega zdravljenja.

Na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem (LURA) so v minulem tednu organizirali zanimivo delavnico, na kateri so številni udeleženci spoznali osnove apiterapije in se podrobneje  poglobili v čebelje proizvode. Seznanili so se z nekaterimi apiterapevtskimi tehnikami, ki se izvajajo v apiterapevtskem čebelnjaku ter spoznali prednosti uporabe čebeljih proizvodov za ohranjanje dobrega počutja.

Delavnica apiterapije, ki jo organizirala LURA v četrtek, 18. januarja 2024, je postregla s kopico uporabnih nasvetov o tem, kako si s pomočjo čebeljih pridelkov okrepimo naš imunski sistem in se tako na popolnoma naraven način zavarujemo tudi pred prehladnimi obolenji.

Predavanje je vodila Katja Peruzzi Bahč, čebelarka in apiterapevtka iz Čebelji sprehod po Mežici – ITER APIUM Mežica. V uvodnem delu je udeležence seznanila s čebeljimi pridelki in njihovimi zdravilnimi učinki, v nadaljevanju pa so spoznali osnove apiterapije in se seznanili z nekaterimi apiterapevtskimi tehnikami, ki se izvajajo v apiterapevtskem čebelnjaku.

Vsi obiskovalci so bili ob koncu nagrajeni ne samo z uporabnim znanjem, temveč tudi z okusnimi medenimi lizikami.

Vir: ravne.si

Dogodki

Številni udeleženci delavnice na Ravnah na Koroškem so z zanimanjem prisluhnili predavateljici Katji Peruzzi Bahač.