Search
Close this search box.

Na letovanju na Debelem rtiču letos 500 otrok: Počitniški nasmehi tudi za koroške otroke (FOTO)

Tuš bo v dobrodelnem projektu Pričarajmo nasmeh omogočil poletne počitnice na Debelem Rtiču 500 otrokom, med katerimi je tudi 7 otrok iz Radelj ob Dravi, 8 otrok iz Slovenj Gradca, 7 otrok iz Dravograda ter 7 otrok z Raven na Koroškem.

S Tušem je na letovanju na Debelem rtiču že počitnikovala prva skupina 146 otrok. Z dobrodelnim projektom Pričarajmo nasmeh, ki poteka že 17. leto, bodo letos skupaj 500 otrokom iz različnih koncev države ponovno pričarali nepozabne, sproščene poletne počitnice na enem izmed najlepših koščkov slovenske obale. Otroci bodo spoznavali nove prijatelje, uživali v kopanju in družabnih igrah, se ukvarjali s športom in preizkušali svojo ustvarjalno kreativnost.

V Tušu že 17. leto zapored skupaj s partnerji polepšajo poletne počitnice 500 otrokom iz vse Slovenije: »Naš dobrodelni projekt prinaša veselje in radost med tiste, ki morda morja sploh še niso videli, niso pomočili prsta v slano vodo ali se brez skrbi en teden družili z vrstniki,« pojasnjuje vodja projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu Anja Marjetič in ob tem izpostavlja, da so skozi vsa leta lepše poletje pričarali že 8.600 otrokom iz depriviligiranih okolij.

Letovanje so že doživeli otroci iz Radelj ob Dravi, Slovenj Gradca, Dravograda in Raven na Koroškem, ki jih je na podlagi objektivnih meril izbral partner projekta Rdeči križ Slovenije, ob pomoči Centrov za socialno delo, socialnih služb na Osnovnih šolah in območnih združenj Rdečega križa.

Letovanje na Debelem rtiču vsako leto poteka v tesnem sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, ki poskrbi za prijetno in aktivno počutje otrok. Njihovi vzgojitelji in animatorji pripravijo pester program, kjer se v tednu morskih počitnic zvrstijo ustvarjalne, športne, izobraževalne, kreativne in zabavne aktivnosti oz. delavnice. Otroke vedno navdušijo igre na bazenu, izdelovanje razglednic, vodne in štafetne igre, turnir v kegljanju, nogomet, plesna delavnica …

Vsako leto je posebno doživetje izlet z ladjico v Koper, saj se mnogi prvič peljejo po morju in vidijo celino z druge strani. Aktivni in zapolnjeni dnevi v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič se zaključujejo s plesnimi, pevskimi in kino večeri, kjer se prijateljske vezi še krepijo. 

»Prav vsi otroci so, glede na preteklo znanje, vključeni v plavalne tečaje, tako da uživajo v vodi in nadgrajujejo svoje plavalne veščine. Pridobljeno plavalno znanje se nam zdi ena od ključnih vsebin, ki jim jo ponudimo v okviru letovanja, saj je na primer v tokratni skupini kar tretjina neplavalcev,« dodajajo v Tušu, kjer pravijo, da so 30-letni zgodovini svojega podjetja izpeljali že mnogo odmevnih dobrodelnih projektov, a prav Pričarajmo nasmeh ostaja edinstven zaradi odzivov otrok, staršev, vzgojiteljev in zgleda, ki ga ponuja družbi. 

Besedilo: Engrotuš d.o.o.