Search
Close this search box.

Na Koroško prihaja varuh človekovih pravic

V sredo, 8. 5. na Koroško prihaja varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Varuh človekovih pravic, Peter Svetina, 8. maja skupaj s sodelavci prihaja na Muto. Vsi, ki ste mnenja, da so vam kršene kakršnekoli pravice in mislite, da vam varuh človekovih pravic lahko pomaga, se najkasneje do ponedeljka, 6. maja do 15. ure lahko naročite na polurni pogovor. Vsi pogovori bodo potekali v prostorih občine.

Če menite, da so kršene kakršnekoli vaše pravice in mislite, da vam varuh človekovih pravic lahko pomaga, se naročite na telefonsko številko: 030/720-225 in si rezervirajte termin.

Varuh se bo, ko bo prišel na Koroško, srečal z županom občine Muta, Mirkom Vošnerjem in njegovimi sodelavci, s katerimi bo govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov, obiskal pa bo tudi nekatere druge institucije in se seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Svoje ugotovitve bo predstavil na kratki novinarski konferenci, ki bo predvidoma ob 15:15. Točna ura bo sporočena, ko bodo zbrane vse prijave.

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije, Peter Svetina, sicer enkrat mesečno s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki pri uveljavljanju svojih pravic potrebujejo pomoč institucije, ki jo vodi. Taka oblika pomoči se izvaja že od leta 1995, vse od začetkov njenega delovanja. V Sloveniji imamo 212 občin, zato je obisk vsake občine posebej nemogoč, saj bi lahko občine tako obiskali v približno sedemnajstih letih, namen pa se je vsaj regionalno približati vsem, ki bi potrebovali pomoč, vendar ne zmorejo priti v našo prestolnico.

Varuh človekovih pravic je bil na Koroškem sicer že večkrat, na Muti pa bo tokrat posloval prvič.


V sredo, 8. 5. na Koroško prihaja varuh človekovih pravic Peter Svetina.