Search
Close this search box.

Na Koroško gremo! Na sindikalno šolo in snemat filme!

Si brezposeln_a  in imaš dovolj, da se vsi obnašajo do tebe, kot da si len_a in brez znanja? Te jezi čakanje na Zavodu za zaposlovanje in začasne, negotove zaposlitve, ki so na voljo? Ti je blizu kritično razmišljanje in vrednote, kot so solidarnost, dostojno delo in človekove pravice? 

Ekipa Sindikata Mladi plus, sindikata študentov, dijakov in mladih brezposelnih, v okviru projekta Kažipot do dostojnega dela potuje po Sloveniji in organizira brezplačna zanimiva izobraževanja, delavnice in druge aktivnosti: vse o sindikalizmu, delavskih pravicah, aktivnem državljanstvu, zaposlovanju in še marsikaj drugega. Za motivirane in  radovedne mlade med petnajstim in devetindvajsetim letom starosti.

Kaj?

Po Ljubljani, Kranju, Kopru, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu in Velenju se februarja 2018 dobimo na Koroškem. Med 13. februarjem in 27. februarjem bomo v Slovenj Gradcuv prostorih PUM Slovenj Gradec, Celjska cesta 22, Slovenj Gradec, kjer bomo med drugim organizirali tudi tečaj iz osnov video produkcije.

Naše aktivnosti so sestavljene iz več vsebinskih sklopov:

Mladi in mladinski sektor, aktivno državljanstvo, vstop na trg dela

Različne oblike dela, dostojno in prekarno delo, sindikalizem in Sindikat Mladi plus

Tečaj video produkcije

Mladim prijazno podjetje – Sindikat Mladi plus razmišlja o vzpostavitvi certifikata Mladim prijazno podjetje, zato želimo s posebno delavnico ugotoviti, kdo so delodajalci, ki zaposlujejo mlade in katera podjetja so s svojo politiko zaposlovanja ter delovnimi pogoji prijazna do mladih. Zanimajo nas izkušnje mladih na delovnem mestu, njihove potrebe, težave in želje.

Pomembno!

Točen urnik je na voljo tu, medtem ko prijave zbiramo tukaj.

Kdo?

Sindikat Mladi plus je tisti sindikat, ki za vas išče, prijavlja in objavlja sumljive, bizarne in nezakonite oglase za delo, politikom in odgovornim v državi podeljuje buče, ko ti govorijo neumnosti in neresnico, ter se vsakodnevno na najrazličnejše načine bori in zavzema za pravice študentov, dijakov in mladih brezposelnih. Ustvarjamo svoj podcast oziroma svojo internetno radijsko oddajo, izdajamo revijo, organiziramo razne dogodke, udeležujemo se protestov in različnih akcij, v prvi vrsti pa želimo povezati mlade, jih izobraziti o njihovih pravicah ob vstopu na trg dela, jim nuditi podporo pri iskanju zaposlitve in pomagati reševati probleme, s katerimi se srečujejo.

Izkušnje udeležencev

Ta unikatna delavnica je super priložnost, da se naučiš in izveš nekaj novega, ter se povežeš s svojimi vrstniki in vrstnicami. Z udeležbo se boš aktiviral in pridobil veliko novih kompetenc, za katere sploh nisi vedel, da obstajajo. Tanja, 26 let, udeleženka potujoče sindikalne šole Sindikata Mladi plus na Gorenjskem

Več vtisov udeležencev je mogoče prebrati tukaj.

Se vidimo!

Naša izobraževanja so neformalnega tipa, zato naj te ne skrbi, če se kakšnega od navedenih vsebinskih sklopov ali terminov slučajno ne bi mogel/a udeležiti. Udeleženec oziroma udeleženka dobi gradivo za vsak sklop, tudi če ne more nujno priti.

Imaš še kakšno vprašanje? Piši nam na kazipot@mladiplus.si

Uporabne povezave

www.kažipot.si

www.mladiplus.si

https://www.facebook.com/mladiplus/

https://www.facebook.com/mladiplus/videos/1389113337816350/

“Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.”

 

Dogodki