Na koroških cestah letos več pijanih voznikov

V akciji 0.0 šofer - trezna odločitev, ki je na območju celotne Slovenijepotekala med 6. in 12. junijem 2016,  so policisti na območju Policijske uprave Celje z alkotesti preizkusili 1.863 voznikov.

c230427c303c0684b5582388f5d0dfd7

Dvema so odredili strokovni pregled za alkohol, petim za mamila. Enainsedemdeset voznikov je vozilo pod vplivom alkohola. Petindvajset od teh je preseglo 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Šestdesetim voznikom so policisti odvzeli vozniška dovoljenja. Štiri alkoholizirane voznike so pridržali do streznitve.

V času akcije sopolicisti v enem od vozil odkrili prepovedano drogo, v enem pa ukradene predmete.

Na območju Policijske uprave Celje se je letos delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč povečal.

Lani v enakem obdobju je znašal 7.9% letos kar 12,7%. Povprečna stopnja alkoholiziranosti pripovzročiteljih prometnih nesreč je letos 1.39 miligramov alkohola v litruizdihanega zraka, lani v enakem obdobju 1.27. V prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje je letos umrlo 8 voznikov, lani v enakem obdobju šest.

Vozniki smo tisti, ki lahko z odgovorno vožnjo,  umirjenostjo, strpnostjo, uvidevnostjo in upoštevanjem cestno prometnih predpisov največ doprinesemo k varnosti na naših cestah. 

Hkrati se moramo vsi udeleženci v cestnem prometu  zavedati, da alkohol ne sodi v cestni promet.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.