Search
Close this search box.

Na Koroškem že v uporabi zmogljivejše omrežje

Na Koroškem so na delih, ki so do sedaj bili slabše pokriti z omrežjem, za hitrejše omrežje postavili kar tri nove bazne postaje ter tako omogočili uporabo uporabnikom spleta tudi v okviru lastnega omrežja.

Letos bomo na Koroškem uporabniki omrežij imeli na voljo hitrejši internet. V prvem četrtletju tega leta je najhitrejše rastoči mobilni operater Telemach še nadgradil pokritost na področju Slovenije s 4G signalom, na Koroškem so postavili kar tri nove bazne postaje.

V današnjem času si brez internetne povezave ne predstavljamo več življenja, vendar pa dostopnost do nemotenega mobilnega interneta vseeno ponekod še vedno ni samoumevna. Na tem področju se zato izvajajo krepitve omrežij, ki bi omogočile uporabnikom bolj kakovostno uporabniško izkušnjo.

Ponudnik Telemach je v prvih treh mesecih na območju Dravograda, Žerjava in na Tolstem vrhu zgradil tri nove bazne postaje, s katerimi je uporabnikom omogočil popolno uporabo svojih storitev, predvsem pri uporabi mobilnega interneta. Uporabniki so pred tem bili prepuščeni nacionalnemu gostovanju (roaming), od sedaj naprej pa lahko uporabljajo prenos podatkov s hitrostjo 4G. Z nadgradnjo mreže baznih postaj je Telemach uporabnikom na področju Koroške zagotovil hitrejši prenos podatkov in neomejeno govorno komunikacijo.

Ne samo na Koroškem, bazne postaje širijo tudi po celotni Sloveniji. Do sedaj so v letošnjem letu zgradili skupno 28 postaj, z gradnjo pa bodo še nadaljevali. Telemach je za prihodnjih let namreč namenil 100 milijonov evrov za naložbe v infrastrukture in tehnologije na področju fiksnih in mobilnih storitev, del sredstev pa je namenjen tudi izgradnji novih baznih postaj na območjih, ki so doslej s signalom bili slabše pokriti.

Na Koroškem zdaj nekateri Telemachovi uporabniki uživajo v višjih hitrostih prenosa podatkov in ostalih storitvah, ki jih v svojih mobilnih paketih omogoča Telemach.

Dogodki

Na Koroškem so na delih, ki so do sedaj bili slabše pokriti z omrežjem, za hitrejše omrežje postavili kar tri nove bazne postaje ter tako omogočili uporabo uporabnikom spleta tudi v okviru lastnega omrežja.