Search
Close this search box.

Na Koroškem že sneži, sneg se oprijema cestišča

Na Koroškem dež prešel v sneg, meja sneženja se bo postopoma spustila tudi v preostalih delih Slovenije. Hitrost prilagodite razmeram na cesti, povečajte varnostno razdaljo in vozite strpno.

Napoved se uresničuje. Na Koroškem, v Prekmurju in ponekod na Štajerskem je dež hitro prešel v sneg. Glede na radarsko animacijo si lahko obetamo kak centimer več, kot je sprva nakazovala napoved.

Zvečer bo pretežno oblačno, dež bo prešel v sneg tudi marsikje po nižinah. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Ponoči bodo padavine postopno slabele in do jutra ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, v alpskih dolinah okoli -6, ob morju do 4 °C.

Jutri se bo že zjutraj od severozahoda zjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla. Čez dan bo večinoma jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 9 °C.

Na Koroškem trenutno ne poročajo o večjih prometnih nevšečnostih. Po poročanju Prometno informacijskega centra je zaprta cesta Poljana – Mežica je zaradi plazu.

“Voznike opozarjamo, da morajo imeti v primeru snega na vozišču na prelazih in ostalih višje ležečih cestah na vozilu nameščene verige, če tako določajo prometni znaki,” so še zapisali na Prometno informacijskem centru.

Vir: ARSO in Promet.si