Na Koroškem včeraj 44 novih okužb, največ na Ravnah

V torek so po vladnih podatkih opravili 44.504 hitre in PCR teste na okužbo z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej, pri tem pa so potrdili skupaj 1439 okužb. Na Koroškem so, po podatkih Covid-19 sledilnika zabeležili 44 novih okužb, največ na Ravnah.
testiranje ravne

Ravne na Koroškem 12, Dravograd 10, Slovenj Gradec 8, Prevalje 6, Mežica 2, Vuzenica 2, Podvelka 2, Radlje ob Dravi 1, Mislinja 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Včeraj je bilo opravljenih 5.061 PCR testiranj. Potrjenih je bilo 880 novih okužb, kar pomeni, da je delež pozitivnih PCR testov znašal 17,4 %. Opravljenih je bilo tudi zelo veliko število hitrih antigenskih testov in sicer kar 39.443 Z njimi je bilo potrjenih 559 novih okužb, je na današnji novinarski konferenci navedla vladna govorka Maja Bratuša.

Sedem dnevno povprečno število okužb po danes objavljenih podatkih NIJZ znaša 827, število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo zaradi covida-19 pa znaša 864.

Vlada bo o stanju epidemije v državi in ukrepih za njeno zajezitev razpravljala na današnji seji. Ali bo potencialno sproščanje ukrepov veljalo za vso državo ali le za posamezne regije, pa je odvisno od tega, ali se bodo zopet pojavile večje razlike med regijami, je pa že pred dnevi pojasnila Bratuša. Več tukaj.

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik

Preberi še:  To so lokacije na Koroškem, kjer bodo v sredo na vas prežali policisti

prijavi se

prijavi se v svoj račun