Na Koroškem včeraj 3 nove okužbe. Med koroškimi občinami največ precepljenih na Ravnah

V Sloveniji je bilo v petek ob opravljenih 3464 PCR testih potrjenih 245 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 3. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 201 covidni bolnik, intenzivno zdravljenje jih potrebuje 52. V SB Slovenj Gradec so po zadnjih podatkih Sledilnika za covid-19 brez covidnih bolnikov. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb znaša 244. Število cepljenih s prvim odmerkom pa je v državi preseglo 700.000.
Zdravstveni dom RAvne

Delež pozitivnih PCR testov je v petek znašal 7,1 odstotka. Opravljenih pa je bilo tudi 44.479 hitrih antigenskih testov. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb je upadlo, v četrtek je namreč znašalo 259.

Na Koroškem so v petek potrdili 3 nove okužbe, in sicer dve v Dravogradu in eno v Mežici. Dan pred tem so jih zabeležili 9, pred tednom dni pa prav tako 3. V regiji so v zadnjih sedmih dneh zabeležili 28 novih okužb s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje znaša 4.

V zadnjih 14 dneh je bilo na 100.000 prebivalcev Slovenije potrjenih 174 primerov, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Število opravljenih testiranj in število potrjenih okužb s covidom-19 do vključno 4. 6. 2021

Še nekoliko se je zmanjšalo tudi število covidnih bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje. V bolnišnicah so štirje covidni bolniki manj kot dan prej, sedem manj jih potrebuje intenzivno zdravljenje. V SB Slovenj Gradec ni nobenega.

Slovenija je danes presegla 700.000 cepljenih s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19. S prvim odmerkom je po podatkih NIJZ cepljenih 709.780 ljudi, z vsemi potrebnimi odmerki pa 469.627 ljudi. Koroška regija je glede precepljenosti v samem vrhu. Med koroškimi občinami je največ precepljenih tako s prvim kot drugim odmerkom na Ravnah. Z enim odmerkom je na drugem mestu Mežica, na tretjem pa Prevalje. Z dvema odmerkoma je na drugem mestu Črna na Koroškem, tretja pa Mežica.

Vir: Vlada RS, STA, Sledilnik covid-19, NIJZ

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.