Na Koroškem včeraj 20 novih okužb, dravograjski podžupan sporoča dobre novice

Po podatkih vlade so v Sloveniji včeraj ob opravljenih 4029 PCR testih potrdili 606 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem potrdili 20 novih okužb.
zd dravograd

Podvelka 7, Slovenj Gradec 4, Ravne na Koroškem 2, Muta 2, Radlje ob Dravi 1, Vuzenica 1, Ribnica na Pohorju 1, Prevalje 1, Mislinja 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Na Koroškem so v zadnjih sedmih dneh zabeležili 134 novih okužb s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje v regiji znaša 19.14.

Delež pozitivnih PCR testov v Sloveniji je znašal 15 odstotkov. V bolnišnicah zdravijo 538 covidnih bolnikov, od tega na oddelkih za intenzivno terapijo 141. V četrtek so umrli trije covidni bolniki.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika zdravi 5 covidnih bolnikov, eden na oddelku intenzivne terapije. Umrla je ena oseba s potrjeno okužbo.

Se je pa na družbenem omrežju Facebook oglasil dravograjski podžupan Anton Preksavec, ki je zapisal: “Kar nekaj časa nismo objavili novega poročila glede stanja okužb z SARS-CoV-2 v v naši občini. Tokrat z velikim veseljem sporočamo, da že pet dni zapored v naši občini ne beležimo novih okužb. Trenutno imamo 15 aktivnih okužb z SARS-CoV-2 v naši občini in verjamemo, da bo to število kmalu nič.” Ob tem je dodal, da je skupno število (prvega in drugega cepljenja) cepljenih oseb v njihovi občini trenutno 2374, uradno prebolelih pa 2991. “Tudi v obeh osnovnih šolah trenutno nimamo okužb z SARS-CoV-2. Hvala vsem za odgovorno ravnanje. Gremo naprej do končne sprostitve ukrepov,” je sklenil zapis.

Število opravljenih testiranj in število potrjenih okužb s covidom-19 do vključno 6. 5. 2021:

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik, NIJZ, FB Anton Preksavec

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.