Na Koroškem v torek več kot 50 novih okužb. V regiji največ precepljenih na Prevaljah

V torek so v državi ob 7.367 PCR-testih potrdili 2.145 okužb z novim koronavirusom, poroča NIJZ. To je najvišje dnevno število potrjenih okužb od 12. januarja, ko so jih našteli 2.104. Delež pozitivnih testov je v torek znašal 29,1 odstotka. Na Koroškem so jih zabeležili 51.
zd prevalje

V torek so v državi opravili tudi 20.685 hitrih testov, ki jih v primeru pozitivnega izvida praviloma preverijo še s PCR-testi.

Na Koroškem so potrdili 51 novih okužb, največ v Slovenj Gradcu, in sicer 20. V Podvelki 9, v Mislinji 6, na Ravnah na Koroškem 4, v Dravogradu in Mežici po 3, na Prevaljah in v Radljah ob Dravi po 2, po 1 pa v Črni na Koroškem in Ribnici na Pohorju.

V bolnišnicah zdravijo 427 covidnih bolnikov, šest več kot dan prej. 122 na oddelkih intenzivne nege, 2 manj kot dan pred tem. V torek je umrlo pet oseb s potrjeno koronavirusno okužbe več kot dan pred tem.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zdravijo 13 covidnih bolnikov, od teh jih 11 potrebuje intenzivno terapijo.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v državi trenutno 14.029 aktivnih okužb. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je dvignilo na 1.198, kar je 131 več kot dan prej. V zadnjih 14 dneh so potrdili 664 okužb na 100.000 prebivalcev oziroma 47 več kot dan prej.

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je po podatkih vlade cepljenih 1.180.046 ljudi oz. 56 odstotkov celotne populacije. Med starejšimi od 18 let je cepljenih 66 odstotkov oseb, med starejšimi od 50 let pa 77 odstotkov.

Z vsemi odmerki cepiva pa je cepljenih 52 odstotkov celotne populacije oz. 1.103.994 oseb. Med polnoletnimi jih polno cepljenih 62 odstotkov, med starejšimi od 50 pa 73 odstotkov.

Po podatkih vlade so v torek cepili skupno 3.370 oseb.

Poživitveni odmerek je doslej prejelo 33.058 ljudi, je še objavljeno na danes posodobljeni spletni strani NIJZ, na kateri poročajo aktualne podatke o cepljenih.

Število cepljenih s tretjim oz. drugim odmerkom po cepljenju s cepivom Janssen pa je le ena od novosti, je v zapisu na Twitterju izpostavil v. d. predstojnika Centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel. Interaktivni prikaz se tako po novem osveži enkrat dnevno do 10. ure s podatki za pretekli dan in sloni na podatkih, ki so jih izvajalci cepljenja vnesli v elektronski register cepljenih oseb.

V interaktivni prikaz cepljenja so vključene osebe, ne glede na državljanstvo, s prijavljenim začasnim ali stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki so cepljenje proti covidu-19 opravile pri nas, so še sporočili z NIJZ.

Poleg tega pri poročanju o deležu precepljenosti po posameznih občinah po novem upoštevajo tudi začasno prebivališče, ne več samo stalnega. Na prvo mesto med občinami z najvišjim deležem cepljenih oseb se je tako povzpela Kranjska Gora, kjer je z enim odmerkom cepljenih 66,4 odstotka prebivalcev, z vsemi pa 62,7 odstotka.

Med koroškimi občinami je največ precepljenih na Prevaljah.

Vir: STA, Vlada RS, NIJZ, Sledilnik za covid-19

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.