Search
Close this search box.

Na Koroškem v torek 51 novih okužb, še danes bodo potekali pogovori o morebitnem sproščanju ukrepov

Na Koroškem so v torek potrdili nove okužbe v desetih različnih občinah.

V Sloveniji so po vladnih podatkih v torek ob 6311 testih potrdili 2027 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je 32-odstoten. Povečuje pa se tudi število hospitaliziranih bolnikov.

Največ novih okužb so na Koroškem potrdili v Radljah ob Dravi, in sicer 14, v Slovenj Gradcu 8, na Ravnah na Koroškem 6, v Dravogradu in v Vuzenici po 5, v Podvelki 4, v Črni na Koroškem 3, po dve novi okužbi pa so zabeležili v Mislinji, Ribnici na Pohorju in na Muti. Brez novih okužb tako ostajata le Mežica in Prevalje.

Prav visoko število bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, in tistih, ki morajo na intenzivno nego, je ključno pri vprašanju sproščanja ali podaljšanja ukrepov, pa je na današnji novinarski konferenci poudaril vladni govorec Jelko Kacin.

Kacin namreč opozarja na razvoj bolezni v 14 dneh od okužbe, zaradi česar je v naslednjih desetih dneh še vedno pričakovati več priliva novih bolnikov kot odpuščenih iz bolnišnice.Dokler bo temu tako, bo vlada na predlog svetovalne skupine izredno konzervativna in ne bo tvegala nobene sprostitve, ki bi nas morda ponovno zdrsnila v vode, iz katerih smo pravkar prišli,” je pojasnil.

Ob vprašanju morebitnega sproščanja nekaterih storitvenih dejavnosti pa je spomnil še na vprašanje pouka prihodnji teden. V drugi polovici današnjega dne se bodo po njegovih navedbah s pristojno ministrico dr. Simono Kustec in nekaterimi drugimi ministri pogovarjali, če bi morda morali kakšen ukrep vsaj delno sprostiti. A ne zato, ker so se razmere toliko popravile, ampak morda zato, ker je kaj nujno potrebnega, je poudaril vladni govorec za covid-19.

Vir: Sledilnik covid, STA

Dogodki

Na Koroškem so v torek potrdili nove okužbe v desetih različnih občinah.