Na Koroškem v sredo potrdili štiri nove okužbe. Del Slovenije na zemljevidu ECDC po novem obarvan oranžno

V Sloveniji so v sredo opravili 1828 testov in potrdili 248 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 4.
koroška

Včeraj so v državi opravili tudi 20.543 hitrih antigenskih testov na okužbo z novim koronavirusom, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR-testiranjem. Delež pozitivnih PCR testov je znašal 13,6 odstotka. V bolnišnicah se zdravi 40 covidnih bolnikov, štirje več kot dan prej. Intenzivno zdravljenje potrebuje šest covidnih bolnikov, eden manj kot dan prej. V sredo ni umrl noben covidni bolnik.

Trend obolelosti s koronavirusom ter število cepljenih in prebolevnikov v Sloveniji na dan 11. 8. 2021 (00:00-24:00)

Na Koroškem so včeraj potrdili še 4 nove okužbe, v zadnjih dveh dneh skupno 10. Včeraj so jih zabeležili v treh različnih občinah, in sicer v Dravogradu in Radljah ob Dravi po 1, dve pa v Slovenj Gradcu.

Del Slovenije na zemljevidu ECDC po novem obarvan oranžno

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je danes objavil nov epidemiološki zemljevid Evrope, na katerem sta zahodni in osrednji del Slovenije po novem obarvana oranžno. Preostanek države medtem ostaja obarvan zeleno.

Tudi Hrvaška obala ostaja obarvana oranžno, medtem ko je celinski del države še vedno zelen, tako kot večina srednje Evrope. Večji del Italije ostaja oranžen, medtem ko je po novem rdeč večinski del Francije z izjemo osrednjega dela, ki ostaja oranžen. Prav tako ostajajo rdeče večji del Grčije ter Irska in Portugalska, večji del Španije je celo temno rdeč.

V oranžno kategorijo območje uvrstijo, ko je 14-dnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev nižja od 50 in je delež pozitivnih testov višji od štirih odstotkov ali ko je incidenca med 50 in 75 in delež pozitivnih testov višji od enega odstotka ali ko je incidenca med 75 in 200, delež pozitivnih testov pa nižji od štirih odstotkov.

Vir: STA, Sledilnik za Covid-19, Vlada RS

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.