Na Koroškem v soboto dve novi okužbi, v regiji največ precepljenih na Ravnah

V Sloveniji so včeraj opravili 1397 PCR testov in z njimi potrdili 244 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 2. Opravili pa so tudi 24.048 hitrih testov.
Zdravstveni dom RAvne

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 66 bolnikov s covidom-19, kar je enako kot dan prej. Na oddelkih za intenzivno nego se zdravi 18 bolnikov s covidom-19, kar so trije več kot dan prej. Umrla sta dva bolnika s covidom-19.

Po ocenah NIJZ je v Sloveniji trenutno 3423 aktivnih primerov okužbe. Med okuženimi so tudi maturanti, ki so se nedavno vrnili z izleta na grškem otoku Krf. V tem trenutku vemo zagotovo, da je 37 pozitivnih oz. okuženih. Trenutno smo dobili tudi seznam vseh udeležencev, računamo, da jih bomo prek 600 dali v karanteno, ker je prišlo do tesnih stikov med okuženimi in ostalimi,” je za Radio Slovenija dejal direktor NIJZ Milan Krek.

Ob tem je prosil vse starše in predvsem mladostnike, ki so bili na izletu, da se zavedajo, kaj pomeni izolacija in kaj karantena. Prosi jih, da se držijo pravil, da ostanejo izolirani v času, ki jim je določen, ker samo na ta način preprečujejo širjenje okužb naprej.

Po podatkih NIJZ je bilo pri v Sloveniji z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 doslej cepljenih 972.303 oseb, z vsemi potrebnimi odmerki pa 872.103 oseb. Na Koroškem je z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 doslej cepljenih 34.764 oseb, z vsemi potrebnimi odmerki pa 32.015 oseb.

Na Koroškem potrdili 2 novi okužbi, enako kot pred tednom dni

Na Koroškem so včeraj potrdili 2 novi okužbi, in sicer obe na Ravnah na Koroškem. Tako so v regiji potrdili enako število okužb kot pred tednom dni in 15 manj kot v petek.

V zadnjih sedmih dneh so v koroških občinah potrdili skupno 62 okužb, tako povprečje potrjenih primerov znaša 8,9. Po podatkih Sledilnika za covid-19 je v regiji skupno 84 aktivno okuženih, največ v občinah Slovenj Gradec in Radlje ob Dravi. Edina občina brez aktivnih okužb je Mislinja.

Vir: STA, Vlada RS, Sledilnik za Covid-19, NIJZ

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.