Search
Close this search box.

Na Koroškem v ponedeljek 61 novih okužb

Na Koroškem smo v ponedeljek nove okužbe zabeležili v vseh občinah, skupno 61. Največ novih okužb so zabeležili v Radljah ob Dravi.

Radlje ob Dravi 12, Dravograd 10, Prevalje 10, Slovenj Gradec 6, Muta 6, Vuzenica 5, Mislinja 3, Podvelka 3, Mežica 2, Ribnica na Pohorju 2, Ravne na Koroškem 1, Črna na Koroškem 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Oglasil se je tudi dravograjski podžupan Tone Preksavec, ki je dejal, da je stanje v občini resno, ni pa neobvladljivo, “zato apeliramo na spoštovanje znanih ukrepov za obvladovanje epidemije. Tudi dobra volja in pozitivna energija sta med njimi. Okužbe v DSO Črneče se umirjajo, tako da upamo na umiritev razmer v tem največjem zavodu v naši občini. Štab CZ občine Dravograd bo predvidoma še v tem tednu skupaj z donatorjema – podjetjema iz naše občine predal večje število mask Ffp2 in zaščitnih kombinezonov zaposlenim v DSO Črneče. Ko bo predaja realizirana sporočimo podrobnosti dobrodelne avkcije.” Zahvalil se je tudi za upoštevanje zaščitnih ukrepov.

Stanje v Sloveniji:

V ponedeljek so po podatkih vlade opravili 5596 testov na okužbo z novim koronavirusom, od tega jih je bilo 1302 pozitivnih. Umrlo je 59 bolnikov s covidom-19, kar je največ doslej v enem dnevu. V bolnišnicah se zdravi 1299 covidnih bolnikov, 204 potrebujejo intenzivno zdravljenje.

Doslej so v Sloveniji potrdili skupaj 67.080 okužb s covidom-19, skupaj je umrlo 1156 bolnikov.

Trenutno v državi okužbo preboleva 20.337 ljudi, kar je 214 več kot dan prej. V zadnjih 14 dneh se je okužilo 970 ljudi na 100.000 prebivalcev, še kažejo podatki Covid-19 sledilnika.

Preberite še: Beovićeva: Vladi bomo predlagali podaljšanje ukrepov brez sprememb

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik, FB Tone Preksavec

Dogodki

Na Koroškem smo v ponedeljek nove okužbe zabeležili v vseh občinah, skupno 61. Največ novih okužb so zabeležili v Radljah ob Dravi.