Na Koroškem v ponedeljek 34 novih okužb, največ v Dravogradu

Po podatkih vlade je bilo v Sloveniji v ponedeljek ob opravljenih 4457 testih pozitivnih 1084 oseb, na Koroškem smo po podatkih Covid-19 sledilnika zabeležili 34 novih okužb.
koronavirus

Dravograd 7, Slovenj Gradec 6, Ravne na Koroškem 5, Radlje ob Dravi 3, Prevalje 3, Vuzenica 3, Muta 2, Podvelka 2, Mislinja 1, Črna na Koroškem 1, Mežica 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Po podatkih Vlade RS je bilo v Sloveniji v ponedeljek ob opravljenih 4457 testih pozitivnih 1084 oseb. Delež pozitivnih je tako znašal 24,32 odstotka, kar je skoraj dva odstotka več, kot dan prej.

V bolnišnicah se trenutno zdravi 1171 bolnikov s potrjeno okužbo, 196 jih potrebuje intenzivno nego, 104 osebe pa so odpustili v domačo oskrbo. Umrlo je 27 bolnikov s potrjeno okužbo covid-19.

Vlada bo v četrtek razpravljala in odločala o vseh predlogih, vezanih na zaustavljanje epidemije, so v kabinetu predsednika vlade za STA napovedali v odgovoru na predloge zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja za še strožje ukrepe. Minister meni, da bi za 14 dni morali omejiti nenujne dejavnosti, tudi javni promet, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Preberite še: Carotta: V bolnišnicah lahko poskrbijo za vse covidne bolnike, razmere so pod nadzorom

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik, STA

Preberi še:  Knjižnica Dravograd vabi na pitje jezikovnega čaja

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun