Search
Close this search box.

Na Koroškem v petek 25 novih okužb, v SB Slovenj Gradec so zdravili 22 covidnih bolnikov

V petek so v Sloveniji ob 17.264 hitrih in PCR testih potrdili 990 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 25.

Na Koroškem so nove okužbe v petek potrdili v sedmih občinah, največ na Ravnah na Koroškem, kjer so jih zabeležili 13. V Slovenj Gradcu in Mežici so potrdili po 3 nove okužbe, v Dravogradu in Črni na Koroškem po 2, na Muti in v Mislinji pa po 1 novo okužbo.

V spodnjem izpisu je prikazano število opravljenih cepljenj, testiranj in število potrjenih okužb s covid-19 v Sloveniji do vključno 05. 02. 2021.

Število hospitaliziranih covidnih bolnikov že nekaj dni manjše od 1000, kar je eden od pogojev za prehod države v oranžno fazo ukrepov za zajezitev epidemije. Drugi pogoj, da pod 1000 pade tudi povprečno število potrjenih primerov okužbe v zadnjih sedmih dneh, pa še ni izpolnjen, čeprav se meji približuje. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) to povprečje po podatkih za petek znaša 1031.

Po oceni NIJZ je trenutno v Sloveniji 15.742 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Na Koroškem je po podatkih Sledilnika covid primerov 461.

Pri tem naj še omenimo, da so v četrtek v SB Slovenj Gradec s hitrimi antigenski in PCR testi ugotovili okužbo s koronavirusno boleznijo pri 6 osebah, med 121 testiranimi. V SB Slovenj Gradec so v petek zdravili 22 pacientov, 3 med njimi so potrebovali intenzivno nego. Podatkov glede testiranj za petek in stanja v bolnišnici danes še nimamo.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Štefan Perčič
Štefan Perčič
3 let nazaj

Pa smo hitro ” nad 1000 okuženih ” !?????

Dogodki

V petek so v Sloveniji ob 17.264 hitrih in PCR testih potrdili 990 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 25.