Na Koroškem v nedeljo nove okužbe v osmih občinah

Na Koroškem smo v nedeljo nove okužbe s covidom-19 zabeležili v osmih koroških občinah, skupno 21 novih okužb. Kacin je dejal, da podatki za Slovenijo kažejo, da se, kot iz dneva v dan ponavljajo zdravniki in epidemiologi, epidemija bistveno še ne umirja, Poudaril pa je, da se zdi, da se razmere vendarle ne poslabšujejo.
koronavirus

Slovenj Gradec 9, Ravne na Koroškem 3, Dravograd 2, Prevalje 2, Črna na Koroškem 2, Radlje ob Dravi 1, Mislinja 1, Vuzenica 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Po podatkih vlade so v Sloveniji v nedeljo ob 1742 opravljenih testih potrdili 470 novih okužb s koronavirusom, delež pozitivnih testov je znašal 26,98 %. Dan prej, v soboto je bilo opravljenih 3.32 testiranj in potrjenih 1024 primerov. Delež pozitivnih testov je v soboto znašal 29,8 %.

V bolnišnicah je bilo včeraj skupaj hospitaliziranih 1292 pacientov. V soboto je bilo hospitaliziranih 1244 pacientov. Intenzivno nego je včeraj potreboval 201 pacient oz. trije pacienti več kot v soboto. Iz bolnišnic je bilo včeraj odpuščenih 29 oseb. Čez vikend je bilo skupaj odpuščenih le 68 pacientov. Vladni govorec Jelko Kacin je ob tem pojasnil, da se več odpustov praviloma zgodi ob ponedeljkih. Včeraj je umrlo 45 oseb s potrjeno okužbo.

Kacin je še dejal, da podatki kažejo, da se, kot iz dneva v dan ponavljajo zdravniki in epidemiologi, epidemija bistveno še ne umirja, Poudaril pa je, da se zdi, da se razmere vendarle ne poslabšujejo. “Virusa je, verjetno še zlasti na delovnih mestih, še vedno več, kot pa nam ga uspe prepoznati oziroma potrditi, zato se število okužb še ne znižuje,” povedal.

Vladni govorec je povedal, da podatki iz DSO za soboto kažejo, da se je število okužb pri stanovalcih povečalo za kar 96, aktivno okuženih je trenutno 2643 (skupaj v drugem valu 4782). Število okužb pri zaposlenih se je povečalo za 38, aktivno okuženih je 954 (skupaj v drugem valu 1770).

Podatki okužb po občinah kažejo, da so glede na okužbe včeraj izstopale občine Lendava z 29 okužbami, Laško s 14, Kamnik z 12 in Šentjur z 11. Beltinci, Sevnica, Ptuj, Murska Sobota in Pesnica so imeli po 9 okužb.

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.