Search
Close this search box.

Na Koroškem v četrtek 36 novih okužb

V četrtek so na Koroškem nove okužbe potrdili v desetih različnih občinah, največ v Dravogradu.

Po podatkih vlade so v četrtek v Sloveniji opravili 5762 testov, od tega so potrdili 1508 novih okužb s covid-19. V bolnišnicah se zdravi 1199 bolnikov s potrjeno okužbo, 200 jih potrebuje intenzivno nego, 79 so jih odpustili v domačo oskrbo. 38 bolnikov s potrjeno okužbo je umrlo.

Na Koroškem so največ novih okužb potrdili v Dravogradu, in sicer 14. V Slovenj Gradcu 8, v Mislinji 4. Po dve novi okužbi so potrdili v Radljah ob Dravi, na Ravnah na Koroškem in Prevaljah. V Črni na Koroškem, Ribnici na Pohorju, na Muti in v Mežici pa po eno okužbo.

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci dejal, da je bilo včeraj v Sloveniji potrjenih manj okužb kot dan prej. Potrdili so namreč 1508 novih okužb. Za več kot 2-odstotni točki je bil nižji tudi delež pozitivnih testov kot dan prej, ki je včeraj znašal 26 %. V slovenjgraški bolnici so včeraj potrdili štiri nove okužbe, skupno pa zdravijo 59 bolnikov s potrjeno okužbo. Medtem pa je vodja oddelka za intenzivno terapijo na infekcijski kliniki UKC Ljubljana Matjaž Jereb opozoril, da ne glede na ocene, da smo v Sloveniji dosegli vrh v drugem epidemičnem valu, še ni razloga za sproščenost ali sproščanje sprejetih ukrepov. Prav tako je poudaril, da so razmere v bolnišnicah kritične in da so ves čas na meji obvladovanja razmer.

Preberite še: Jereb: Ni razloga za sproščenost, razmere v bolnišnicah so kritične, V SB Slovenj Gradec potrdili štiri nove okužbe, med hospitaliziranimi bolniki s covid-19 je tudi otrok

Doslej je bilo v Sloveniji potrjenih 52.378 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 724 covidnih bolnikov.

Trenutno je aktivnih 19.862 primerov, 14-dnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev je 948, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik, STA

Dogodki

V četrtek so na Koroškem nove okužbe potrdili v desetih različnih občinah, največ v Dravogradu.