Search
Close this search box.

Na Koroškem se je zopet razbesnelo neurje. V Dravogradu se je vozilo zaletelo v podrto drevo

Koroško je zopet zajelo neurje. Več gospodinjstev je ostalo brez elektrike, poročajo o podrtih drevesih. Gasilci so že na terenu.

Koroško je zopet zajelo neurje. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje so aktivirali Prostovoljna teritorialna gasilska društva v Črni na Koroškem, Prevaljah, Dravogradu, Mislinji, Ravnah, Podvelki, Slovenj Gradcu.

V Dravogradu so gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu odstranili drevo, ki je zaprlo lokalno cesto, sanirali poškodovan objekt in črpali vodo na poplavljeni ulici.

Gasilci PGD Dravograd so posredovali ob nesreči vozila, ki se je zaletelo v podrto drevo. Posledice so odstranili, poškodovanih ni bilo.

V Podvelki je zaradi podrtega drevesa na daljnovodu v Rdečem bregu, prišlo do požara podrastja v gozdu. Posredovali so gasilci PGD Brezno, PGD Kapla, PGD Ožbalt in PGD Ribnica, ki so požar pogasili.

PGD Dolič – Šentflorjan so na Facebook strani zapisali:Posredujemo na več lokacijah v kraju. Krajane prosimo za razumevanje, ker se vsega naenkrat ne da narediti..”

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) se močna nevihta iznad osrednje Slovenije pomika proti Dolenjski, Kočevski in Beli krajini. Vremenoslovci tudi v tem delu države pričakujejo zelo močne sunke vetra, točo in močne nalive. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki, opozarjajo. V severni in vzhodni Sloveniji medtem nevihte slabijo.

Veter je po državi podiral drevesa in odkrival strehe. Ponekod je poškodovana komunalna in prometna infrastruktura. Na Kredarici je po podatkih Arsa veter dosegel hitrost 164 kilometrov na uro, na Krvavcu pa 136 kilometrov na uro. Medtem, ko je na Uršlji gori pihal s hitrostjo 94 km/h.

Vir: SPIN in STA

Dogodki

Koroško je zopet zajelo neurje. Več gospodinjstev je ostalo brez elektrike, poročajo o podrtih drevesih. Gasilci so že na terenu.