Na Koroškem pozivi županov in stroke k odgovornemu ravnanju

Epidemiološko stanje na Koroškem ni spodbudno. "Število okuženih se še ne znižuje in čas je, da Korošci še enkrat stopimo skupaj in za naše skupno dobro poskrbimo za še bolj resno in odgovorno ravnanje," je v izjavi za javnost Korošce pozvala regijska delovna skupina za covid-19. "Stopimo skupaj, tako da smo narazen," so dodali.
Koroška

Delovno skupino za covid-19 sestavljajo župani občin Črna na Koroškem, Muta in Ravne na Koroškem, Romana Lesjak, Mirko Vošner in Tomaž Rožen, ter predstavniki stroke. To so vodja regijske skupine za preprečevanje in obvladovanje okužb z novim koronavirusom Davorin Benko, strokovna direktorica Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Jana Makuc in predstojnica ravenske območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Neda Hudopisk.

V skupni izjavi za javnost so zapisali, da je obvladovanje epidemije odvisno od vsakega posameznika, od tega, kako upošteva ukrepe in kako odgovorno ravna, da bi zaščitil sebe in druge.

To pa morajo spodbujati in omogočati tudi vse tiste sredine, v katerih posamezniki delujemo in živimo. To pa so podjetja, organizacije, institucije, lokalne skupnosti, domovi za starejše, vrtci, varstveno delovni centri …,” so zapisali pri regijski delovni skupini za covid-19. Po njihovem mnenju je lahko praznični december čaroben tudi drugače, tako da ne bomo ogrožali svojega zdravja in življenja.

Koroška je po 14-dnevni pojavnosti aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev med 12 slovenskimi regijami trenutno na petem mestu s 1212 primeri okužb. Prav tako je Koroška na petem mestu po sedemdnevnem povprečju novih primerov, ki za Koroško znaša 84 primerov, kažejo podatki Sledilnika za covid-19, ki zajemajo podatke do vključno torka.

V torek so nove okužbe potrdili v vseh koroških občinah, razen v občini Ribnica na Pohorju. Največ, to je 21 novih primerov so v torek potrdili v slovenjgraški občini, sledijo ravenska z 19 novimi primeri, radeljska s 14 ter dravograjska in prevaljska s po 13 novimi primeri. Največje število aktivnih okužb ima slovenjgraška občina, skupno 216, najvišji delež aktivnih okužb med občani pa dravograjska. Tam je 154 aktivnih okužb, kar predstavlja 1,7-odstotni delež prebivalcev.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec imajo v zadnjih dneh nekaj manj hospitaliziranih bolnikov s covidom-19, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije